Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% på vårens bästa deals till köket. Köp nu»
En av de stora fördelarna med träskärbrädor är att de tack vare det gedigna materialet har lång hållbarhet.
Här hittar du skärbrädor i flera prisklasser – allt från de mycket högkvalitativa skärbrädorna i lönnträ från John Boos till de mer budgetvänliga men rustika brädorna från T&G Woodware. Tänk på att det inte är någon idé att ha dyra knivar om du inte väljer en skärbräda som är skonsam mot knivarnas egg!
Träskärbrädor gjorda i ändträ är även självläkande med rätt skötsel vilket gör att skåror och småskador inte riskerar att bli bakteriehärdar på samma sätt som med skärbrädor i andra material. Tänk på att behandla din träskärbräda väl och se till att olja in den ordentligt så att den behåller sina naturliga fördelar och inte torkar ut.
En tjockare skärbräda i trä får dessutom en rejäl tyngd vilket minskar risken för att den glider runt på bänkytan. En skärbräda i liggande trä har sämre självläkningsförmåga, men detta märks givetvis på prislappen. En träskärbräda i liggande trä är liksom den dyrare brädan i ändträ snäll mot dina knivar och ger dig mycket skärbräda för pengarna. Du hittar även billigare skärbrädor i ek här hos oss. En skärbräda i ek är klassiskt vacker samtidigt som den dessutom är snäll mot dina knivar.