Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
RABATTKODEN GÅR UT 23:59! Ange kod: SE10 för 10% rabatt* på ditt köp. Shoppa nu»
Här hittar du alla våra ostknivar, anpassade för att kunna skära upp både hårda och mjuka ostar. Olika dessertostar kräver olika verktyg, och genom att lägga fram flera ostknivar på ostbrickan slipper du oroa dig för att ostarna riskerar att ta smak av varandra när du skär upp dem.
Är du en sann ostälskare kan det vara en god idé att investera i ett ostknivset för att kunna skära upp både hård, mjuk och krämig ost. Många av våra ostknivar har utöver sin givna funktion väldigt snygg design, det blir helt enkelt en fröjd att plocka fram dem mot slutet av middagen! Det finns många olika typer av ost och här nedan finner du en liten ostguide:
Färskost
Färskost är som det låter en färsk ostmassa som äts direkt då den är som färskast. Till dennna ost rekommenderar vi en rundad, mindre vass ostkniv.
Hårdost
Denna osttyp innehåller både halvhårda och hårda ostar och det är främst hårdost som är den ost som vi äter som pålägg på våra smörgåsar. Klassiska hårdostar som återfinns på ostbrickan är exempelvis Gruyère, Appenzeller och Comté. Till dessa krävs en något vassare, rejäl ostkniv. Många ostknivar för hårdost har dessutom en tudelad spets som gör att du enkelt kan "plocka upp" den ostbit du skurit upp.
Mögelost/Mellanmjuk ost
Den populära kexosten- mögelosten räknas som mjukost eller färskost och har tillsatser av mögelkultur vilket gör att den har en stark smak. På ostrbickan hittar du ofta både grönmögelostar och vitmögelostar. Till denna typ av ost krävs en något tunnare kniv eftersom de ofta har ett något motståndskraftigare skal och en mjuk, kladdig insida.
Parmesan/Långlagrad ost
För parmesan och annan långlagrad ost kan du ibland behöva en extra kraftig parmesankniv eller ostyxa.