FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

Ostknivar

Här hittar du alla våra ostknivar, anpassade för att kunna skära upp både hårda och mjuka ostar. Olika dessertostar kräver olika verktyg, och genom att lägga fram flera ostknivar på ostbrickan slipper du oroa dig för att ostarna riskerar att ta smak av varandra när du skär upp dem. 
20 träffar sorterat på  
Popularitet
Odina ostknivset 4 delar - Rostfritt stål - Dorre
Dorre

Odina ostknivset 4 delar, Rostfritt stål

167 kr279 kr
I lager

Mer om Ostknivar

Är du en sann ostälskare kan det vara en god idé att investera i ett ostknivset för att kunna skära upp både hård, mjuk och krämig ost. Många av våra ostknivar har utöver sin givna funktion väldigt snygg design, det blir helt enkelt en fröjd att plocka fram dem mot slutet av middagen! Det finns många olika typer av ost och här nedan finner du en liten ostguide:

Färskost

Färskost är som det låter en färsk ostmassa som äts direkt då den är som färskast. Till dennna ost rekommenderar vi en rundad, mindre vass ostkniv. 

Hårdost 

Denna osttyp innehåller både halvhårda och hårda ostar och det är främst hårdost som är den ost som vi äter som pålägg på våra smörgåsar. Klassiska hårdostar som återfinns på ostbrickan är exempelvis Gruyère, Appenzeller och Comté. Till dessa krävs en något vassare, rejäl ostkniv. Många ostknivar för hårdost har dessutom en tudelad spets som gör att du enkelt kan "plocka upp" den ostbit du skurit upp. 

Mögelost/Mellanmjuk ost

Den populära kexosten- mögelosten räknas som mjukost eller färskost och har tillsatser av mögelkultur vilket gör att den har en stark smak. På ostrbickan hittar du ofta både grönmögelostar och vitmögelostar. Till denna typ av ost krävs en något tunnare kniv eftersom de ofta har ett något motståndskraftigare skal och en mjuk, kladdig insida. 

Parmesan/Långlagrad ost

För parmesan och annan långlagrad ost kan du ibland behöva en extra kraftig parmesankniv eller ostyxa. 

Populära filtreringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*