FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad

19 träffar sorterat på  
Popularitet
Eva kruka på fot Ø15,5 cm - Multi - Bjørn Wiinblad
Bjørn Wiinblad

Eva kruka på fot Ø15,5 cm, Multi

461 kr599 kr
I lager

Mer om Bjørn Wiinblad

Björn Wiinblad (1918-2006) var en världsberömd konstnär och illustratör, vars konst var allt annat än funktionellt dansk med sina romantiska, detaljrika motiv. Motiven bjuder in till mystiska världar med natur och människor prydda av färgglada krusiduller präglade av livsglädje. Björn Wiinblads konst återfinns på allt från bestick till porslin och textilier, och han var under sin aktiva period mycket produktiv. Björn Wiinblads stil är en helt egen, och det framgår tydligt när ett motiv är skapat av just honom. Björn Wiinblad är kanske mest känd för sin keramik från  Rosenthal  och Nymølle och det var genom den som han blev känd över hela världen och hans skapelser finns i flera miljoner hem. Wiinblad satte sin egna prägel på allt ifrån presentpapper, affischer, serviser, glas, möbler och fontäner.  Wiinblad utförde även särskilda formgivningsuppdrag där han bland annat utsmyckade hotell, restauranger, teatrar, och kryssningsfartyg. Hans olika verk har bland annat prytt Restaurant Wiinblad på Hotel d’Angleterre som ligger i Köpenhamn. Här på KitchenTime kan du köpa både koppar, ljusstakar, brickor, förkläden och mycket mer som pryds av Wiinblads unika design. 

EN NYTOLKNING

Med Rosenthals nytolkning av Björn Wiinblads populära konst börjar den nu återigen dyka upp i trendmedvetna hem, och de karaktäristiska kvinnoansiktena med uttrycksfulla ögon återfinns på allt från muggar till vaser och ljusstakar.

DET BLÅ HUS

För varje såld produkt ur Björn Wiinblads serie går en summa till det museum som visar upp hans stora konstsamling i hans före detta bostadshus ”Det Blå Hus”. Björn Wiinblad önskade att detta hus, hans favorithus, skulle få bli ett arbetande museum fyllt av unga konstnärer och keramiker, en önskan som nu gått i uppfyllelse. Hos oss hittar du flera olika produkter som ger tillträde till Wiinblads vackra och unika universum!

WIINBLADS SIGNUM

Björn Wiinblad stod för en dansk design full av färg. Han skapade sina unika figurer med stora ögon, triangelformade näsor med snirklande mönster. Wiinblad hade ambitionen att fylla danska hem med prydnader som utstrålade humor och glädje. Wiinblad blev en av de mest folkkära formgivarna av sin tid och lyckades skapa fantasifulla och drömlika skapelser. 

WIINBLADS STATUS NU & DÅ

Åsikterna om Wiinblad och hans olika verk har alltid varit väldigt delade. Oavsett vilka åsikter som väger tyngst så blev han en av de främsta danska konstnärer internationellt sett genom alla tider. Andra konstnärer och formgivare ansåg inte att Wiinberg arbetade på rätt sätt och talade därför aldrig gott om hans framgång eller talang. Idag finns det ett stort allmänt intresse för Wiinbergs olika verk och flera av hans formgivningar finns utställda på väl ansedda museer så som Museum of modern Art i New York och Victoria och Albert Museumet i London.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*