FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Exxent

Exxent Hos Exxent finner du köksprodukter som håller en hög kvalitet och funktion med en klassisk svensk design. Exxent ägs av MerxTeam som är en av Sveriges ledande leverantörer av köks- och restaurangprodukter. Köksprodukterna är rejäla och tåliga vilket har gjort Exxent till många kockars favorit i köket. Alla produkter från Exxent är framtagna av proffs och erbjuder alltifrån kvalitativa och rejäla kastruller, stekpannor och köksmaskiner till knivar, baktillbehör och köksredskap.
2 träffar sorterat på  
Popularitet
Vitlökspress 20 cm - Stål - Exxent
Exxent

Vitlökspress 20 cm, Stål

400 kr799 kr
I lager
NY FAVORIT

Mer om Exxent

På KitchenTime finner du ett stort sortiment av Exxents breda utbud av köksprodukter för både matlagning och servering. Exxents produkter är framtagna av proffs och erbjuder alltifrån kvalitativa och rejäla kastruller, stekpannor och köksmaskiner till knivar, baktillbehör och köksredskap. För det dukade bordet erbjuder Exxent bestick, porslin, kannor, skålar, koppar och mycket mer i klassisk och stilren design. Även många praktiska och klassiska bartillbehör som shakers, vin- och champagnekylare.

ROSTFRITT STÅL

Rostfritt stål är ett slitstarkt material som är lätt att hålla rent och används ofta för att tillverka köksredskap och bestick. Besticket har oftast en borstad eller blank yta och båda kan utsättas för repor. Det blankpolerade besticket är mest tåligt då ytan är både slät och stängd jämfört med den mattborstade ytan. Handdisk rekommenderas för att hålla besticken så fina som möjligt på lång sikt eller skölja av besticken innan de ställs i diskmaskinen. Exxents kastruller, stekpannor och sauteuser är gjorda i rostfritt stål eller aluminium och finns både med och utan beläggning. Beläggningen används främst för att förbättra både reptålighet, slitstyrka och hållbarhet. Flera av kärlen har även en extra botten gjort av aluminium som ger en jämnare värmefördelning och minskar risken att maten bränns vid. 

TRÄ

Trä är ett levande material som ofta upplevs vackrare med tiden. Färgskillnader på produkter i ekträ kan förekomma och beror på vilken del av trädet som produkten gjorts av samt trädets ålder. Varken färg eller kvistar påverkar produktens funktion eller kvalitet. Exxent tillverkar bland annat planksteksbrädor, skärbrädor, serveringsbrickor och kavlar i trä. Alla Exxents träprodukter bör handdiskas, i varmt vatten och med lite diskmedel vid behov. Använd inte träprodukter i diskmaskin eller mikro för att undvika exempelvis sprickor. 

PORSLIN

Porslin är en typ av keramik som tillverkas av lera. Exxent tillverkar bland annat klassiska tallrikar, koppar, skålar och fat i porslin. En mycket vanlig orsak till repor i glasyren är när tallrikar skjuts in på varandra när de staplas, för att undvika repor är det bra att tänka på att ställa tallrikarna försiktigt på varandra i skåpet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*