FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Kähler

Kähler

208 träffar sorterat på  
Popularitet
Urbania ljushus - City - Kähler
Kähler

Urbania ljushus, City

419 kr599 kr
I lager
1
...
6
Sida 1 av 6

Mer om Kähler

För mer än 170 år sedan skapades den första vasen i verkstaden i Naestved. Där startade resan på ett äventyr med en unik design som kommit att älskas världen över. Kähler har erbjudit vackra handtillverkade hantverk av god kvalitet sedan 1839. Alla kählers produkter skapas med en hyllning till Kählers historia och till det fortsatta hantverk som ligger bakom produkterna. Produkterna reflekterar samtidigt en nutida modern design som avspeglar nutidens trender. I vårt sortiment hittar du främst Kählers krukor, vaser, skålar, och andra prydnader.

KÄHLERS HISTORIA

Kählers historia tog sin början 1839. Det var då som krukmakaren Herman J Kähler följde sin dröm och öppnade en keramikverkstad. Keramikverkstadens verksamhet började att ta riktig fart 1875 när Kählers son, Herman August Kähler tog över arbetet i verkstaden. Sedan dess har Kählers produkter tillverkats för hand. Vid starten handdekorerades keramiken av keramikmålare, både kvinnor och män. Än idag läggs både glasyr, färg och mönster på för hand av Kählers kunniga keramiker. De vill hålla liv i sin anrika hantverkstradition, vilket de lyckas med. Under både 1800 och 1900-talet anställde Kähler duktiga målarinnor och konstnärer. Deras uppgift var att måla detaljrikt och exakt på den formgivna keramiken. Dessa kvinnor var de som lade den sista touchen på Kählers vackra designprodukter.  Idag räknas Kählers design som en av den största danska framgången i keramik-historien, och representeras på utställningar och museer världen över. Keramikverkstaden fungerade som en samlingspunkt för många av de största danska konstnärerna, bland annat för Bindesbøll, Svend Hammershøi och Kai Nielsen. 2008 togs företagets rättigheter över av Franz Longhi som är en framstående arkitekt och med det startades dagens moderna Kähler som idag ses som ett av de mest framstående varumärken inom design idag.

KÄHLERS FORMGIVARE

Kähler har redan från dess start anställt duktiga konstnärer och formgivare, både manliga och kvinnliga. En känd målarinna var Signe Steffensen som bestämde över arbetet i målarateljén.  Signe utövade en teknik som är väldigt komplicerad som kallas hornmåleri, och det är just de föremål som tillverkats med denna teknik som blivit allra mest framgångsrika vad gäller försäljning. Ett annat känt namn inom Kähler är Stella Kähler som var dotter till Herman August Kähler. Stella ägnade sig åt engoberingsdekorationer och arbetade även med röd lyster. En av hennes designprodukter såldes till Nationalmuseet i Stockholm år 1914. Kähler hade även många kända manliga formgivare, bland annat H.A. Brendekilde som började att skapa för Kähler 1885. Brendekilde stod för dekoreringen av skålar och vaser som H.A Kähler hade producerat. Brendekilde dekorerade främst med djur, sagofigurer och blommor. Brendekilde fick många andra konstnärer att bli intresserade av Kähler tack vare att han umgicks i en krets där många andra konstnärer närvarade.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*