FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Kosta Boda

Kosta Boda

Kosta Boda grundades 1742 och erbjuder samtida bruks- och inredningsprodukter samt konstglas med ursprung i svensk designtradition, med ett sortiment fokuserat mot en modern livsstil och ett progressivt och modigt uttryck i en premiumposition.
275 träffar sorterat på
All about you vinglas 52 cl 2-pack - purpurröd - Kosta Boda
Kosta Boda

All about you vinglas 52 cl 2-pack, purpurröd

333 kr599 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
8
Sida 1 av 8

Mer om Kosta Boda

Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion. Deras formgivare hör till de mest erkända inom sitt område, inte bara i Sverige utan i världen. 

Gemensamt för dem är lusten att utforska glasets möjligheter, att alltid tänja på gränserna för vad som är möjligt. Teknikerna är både klassiska och helt nya, ofta utvecklade av hantverkarna i hyttan, i arbetet med att försöka förverkliga formgivarnas idéer. Den nära dialogen mellan formgivarna och de skickliga hantverkarna pågår dagligen och fortsätter skapa unikt glas som kommer glädja både dagens omvärld och kommande generationer. Hos KitchenTime kan du klassiker som till exempel serien Chateau eller Line från Kosta Boda.

HISTORIA

1742 grundades glasbruket i Kosta av generalerna Koskull och Staël von Holstein och bruket fick sitt namn efter deras efternamn. Kosta placerades i Smålands skogar för att sälja glas till både Stockholm och Karlskrona. Där fanns även obegränsad tillgång till ved som krävdes för att värma upp deras ugnar.

De första 150 åren producerades bruksglas såsom fönsterglas, dricksglas och även kristallkronor. Bland kunderna fanns kungligheter, adeln och köpmän som hade råd med det dyra glaset. Glasblåsarna var länge från tyska Böhmen innan svenskarna flera decennier senare lärde sig att blåsa glas.

Den första anställda formgivaren var Gunnar G:son Wennerberg som startade 1898. Sedan dess har många kända artister arbetat för Kosta Boda, såsom Ewald Dahlskog och Sven X-et Ericsson. Den första kvinnliga konstnären var Tyra Lundgren som anställdes 1935. Sedan 1989 hör Kosta Boda till Orrefors Kosta Boda AB.

SKÖTSELRÅD FÖR HANDGJORDA GLAS

Om du tar hand om dina handgjorda glas kommer du att kunna njuta av dem i många år. Använder du en putsduk med mikrofiber för att torka av glasen undviker du även ludd eller att det blir fläckar och ränder.

1. Tvätta glaset för hand i varmt vatten och med lite diskmedel. Undvik att låta målade glas ligga kvar länge i vattnet, då kan färgen skadas. 

2. Placera glaset upp och ner på en kökshandduk för att låta vattnet rinna av. 

3. Torka glaset med en duk, helst mikrofiber. Om du torkar ditt glas direkt slipper du även fläckar och ränder.  

Då kanterna på handgjorda glas är sköra och lätt blir kantstötta är det bra att låta dessa glas stå rättvända på sin fot i köksskåpet, utan att glasens kanter vidrör varandra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*