FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Pillivuyt

Pillivuyt

Pillivuyt är ett franskt varumärke som erbjuder ett brett sortiment inom vackert och kvalitativt porslin. Med en lång historia av design och form, ska porslinet vara lämpat för alla i köket, oavsett om du är en amatörkock eller professionell matlagare. Pillivuyts porslin är en klass för sig, med alltifrån tidlösa ugnsformar, tallrikar och skålar till vackra muggar. Produkterna har tagits fram med hjälp av experter inom matlagning och är därför i enlighet vad gäller både funktion, kvalitet och design.
215 träffar sorterat på
Pliss�é pastatallrik Ø 20cm - Vit - Pillivuyt
Pillivuyt

Plissé pastatallrik Ø 20cm, Vit

167 kr279 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
6
Sida 1 av 6

Mer om Pillivuyt

Företaget

Pillivuyts

historia börjar redan år 1818 då Jean Louis Richard Pillivuyt bestämde sig för att köpa en gammal tegelfabrik i Frankrike. Denna tegelfabrik låg i byn Foëcy - nära platsen Sancerre som är känd för sina viner.

Pillivuyt hade helt andra planer för tegelfabriken än att fortsätta producera tegel. Han började tillverka porslin i en mycket komplicerad process. Fabrikens geografiska läge gav honom stora fördelar då han kunde utnyttja naturtillgångarna till fullo. Bland annat hade han nära till skog som han gjorde till ved och floder och kanaler som blev viktiga transportsträckor. Bergarten Kaolin kom att bli porslinets guldingrediens.

Efter 5 år lönade sig Pillivuyts hårda arbete då han vann sitt första designpris i New Tork år 1823. Charles Pillivuyt, Jean Louis Richard Pillivuyts son, började engagera sig i fabriken och öppnade så småningom en fabrik 5 kilometer från Foëcy där fabriken ligger än idag.

Grundtanken som Pillivuyt hade var att designa ett vackert porslin och samtidigt en utmärkt kvalité. Designen ska vara lämpad för alla, d.v.s. både på professionell- och nybörjarnivå. Pillivuyts porslin har kommit att blivit en klass i sig. I samarbete med personer som brinner för matlagning har produkter tagits fram i toppklass när det gäller funktion, kvalitet och design.

Förutom porslinets guldingrediens, Kaolin så består produkterna även av en hög halt fältspat och kvarts. Med en hård glasyr till ytan och tillsammans med dessa ämnen resulterar det i ett oerhört slitstarkt porslin som lever upp till dess förväntningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*