FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Skeppshult Gjutjärn

Skeppshult Gjutjärn

Skeppshults Gjuteri har tillverkat kvalitativa köksprodukter i gjutjärn sedan 1906 i Skeppshult. Svenska Skeppshult har en lång erfarenhet av gjutjärn och många delar av tillverkningsprocessen är ett hantverk där varje produkt blir unik.
55 träffar sorterat på  
Popularitet
Skeppshult gjutet ställ för kryddkvarnar - 16 cm - Skeppshult Gjutjärn
Skeppshult Gjutjärn

Skeppshult gjutet ställ för kryddkvarnar, 16 cm

209 kr299 kr
I lager
12
Sida 1 av 2

Mer om Skeppshult

TILLVERKNING AV SKEPPSHULTS GJUTJÄRNSPRODUKTER

Flera delar av tillverkningsprocessen är fortfarande rent hantverk. I processen för att forma hett gjutjärn använder Skeppshult sandformar som tål extremt höga temperaturer. Med lång erfarenhet har Skeppshult hittat rätt sandsammansättning där två sammanpressande sandformar skapar ett hålrum för det smälta gjutjärnet som hälls på för hand. För att få fram resultatet får sandformarna slås isär när gjutjärnet har svalnat och därför kan sandformarna bara användas en gång och varje produkt blir unik! Sanden kan återvinnas till en ny sandform. För att få fram rätt struktur är handslipning, svarvning av botten samt blästring kommande steg och sedan bränns gjutjärnet in i rapsolja. De produkter som inte når upp till kvalitetskraven återvinns till nya gjutjärnsprodukter. När handtagen slutligen skruvats på är gjutgodset färdigt.

Skeppshult är idag det enda gjuteri i Skandinavien som finns kvar som tillverkar gjutjärnsprodukter för hushållet. På KitchenTime hittar du ett brett sortiment från Skeppshult med alltifrån stekpannor, traktörpannor och pannkakspannor till grytor och gratängformar i gjutjärn av högsta kvalitet.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är inbrända med rapsolja och kan därför användas direkt. Ytan består enbart av naturliga ämnen och den inbrända oljan skyddar både från yttre påverkan och ger gjutjärnet ett non-stickskydd som gör att maten inte fastnar i stekkärlet.

FÖRDELAR MED GJUTJÄRN FRÅN SKEPPSHULT

Gjutjärn är ett av de mest hållbara material vi har för hushållsprodukter och därför kan Skeppshult erbjuda 25 års garanti på sina produkter. Gjutjärn är inte så känsligt för överhettning och Skeppshults gjutjärn kan användas på vanliga värmekällor även på induktionshällar, på öppen eld och i ugn, dock är produkterna med detaljer i trä ej ugnssäkra. Induktionshäll fungerar med kok- och stekkärl som har magnetisk botten, gjutjärn är magnetiskt och fungerar utmärkt på induktionshäll. Gjutjärnspannorna tål alla köksredskap såväl de i metall.

Stekkärlen från Skeppshult har en botten som är 5 mm tjock och svarvad konkav (när den är kall) för att kunna ge med sig för metallens utvidgning vid upphettning och ge en jämn värmespridning. Detta gör att botten vid uppvärmning inte riskerar att blir rund och vicka på spisplattan. Alla stekkärl från Skeppshult är naturligt järnberikade då gjutjärnet enbart är instekt och inte är emaljerad eller belagd. Endast naturliga råvaror används i tillverkningen och produkterna kan därför återvinnas. 

Gjutjärn är lätt att underhålla och du kan använda alla Skeppshults produkter direkt. Det du kan tänka på innan första användningen av din panna eller gryta är att skölja ur den med hett vatten för att avlägsna damm. Diska grytor och stekpannor för hand med hett vatten helst utan diskmedel och undvik diskmaskin. Torka med exempelvis hushållspapper. Stek gärna alltid med lite olja eller smör i pannan. Det går även utmärkt att servera direkt ur gjutjärnsprodukterna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*