FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

Dekantering

Dekantering har historiskt varit något som butlers till förmögna herrar och damer har varit tvugna att bemästra, men vi lever i en modern tid och nu kan även du bli en riktig vinexpert. Dekantering är en luftningsprocess som lyfter vinets smak, arm och naturliga egenskaper.
10 träffar sorterat på  
Popularitet
Sky dekanterare med filter - Rostfritt stål - Georg Jensen
Georg Jensen

Sky dekanterare med filter, Rostfritt stål

549 kr
I lager

Mer om Dekantering

Här hittar du produkter för vindekantering. Låt ditt vin nå sin fulla potential med hjälp av dekanteringsverktyg så som dekanteringskork, dekanteringskaraff eller dekanteringstratt. I Sverige dricker vi mycket lådvin som kan få vinet att lukta unket då boxarna som förvaring inte gynnar vinet. Vinets unkna doft försvinna genom luftning.

Dekantering bör tillämpas på vita viner, sötare viner, och äldre röda viner som har lagrats länge och bildat bottensats. Bottensatsen bör separeras från vinet för att vinets kvalitet ska bli som bäst. Det gäller att få en känsla för om ett vin kan gynnas genom dekantering eller inte. OIm doften och smaken redan är utsökt kanske behovet av att lufta vinet inte är så stor, men om det istället doftar lite unket, eller om vinet är ett äldre vin så kan det vara en god idé att låta det lufta. Här hos oss finner du det du behöver för att komma igång med din dekantering.

Med en denkanteringskaraff får du fram det bästa ur ditt vin. Vin som exempelvis har lagrats länge, speciellt röda viner, ska gärna dekanteras. Även yngre viner bör dekanteras för att vinet då kommer i kontakt med syre vilket för att tanninerna framträder ordentligt. Förutom att dekanteringskaraffen är väldigt snygg att ställa fram på det dukade bordet och servera ur så gör karaffen även att vinet du serverar ur den smakar bättre genom att man låter vinet luftas. Dekanteringskaraffen är också snygg att stå synlig i ditt vitrinskåp, glasskåp eller på exempelvis en serveringsvagn.

Populära filtreringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*