FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Glutenfria Minipajer

240315

Dessa minipajer med rödbetsfyllning är perfekta till sommarens buffébord! Receptet ger antingen en vanlig, stor paj eller 4-5 minipajer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • Pajdeg
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150g smält smör
  • 0,5 dl kesella vid behov
  • Pajinnehåll
  • 3-4  rödbetor
  • 3,5 dl riven ost
  • 2dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • Kryddor
  • Timjan
  • Salt & peppar
  • Rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i 40 minuter tills de blivit mjuka och låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  3. Ställ in ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Blanda ost, gräddfil, ägg och honung i en bunke och smaksätt med timjan, salt & peppar.
  5. Skiva rödbetorna och sprid ut dem jämnt över pajskalet och häll därefter över ostblandningen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*