
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
150g västerbottenost
½ tsk salt
1 krm peppar
kantareller (önskad mängd)
smör
timjan
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
NATIONALDAGSFIRANDE! Ange kod: SE10 för 10% rabatt på nästan allt* för kök och servering. Shoppa nu»
God, klassisk matpaj som passar perfekt till kräftskivan!
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
150g västerbottenost
½ tsk salt
1 krm peppar
kantareller (önskad mängd)
smör
timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda tärnat smör, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg. Kavla ut och klä en pajform med degen, låt sedan vila 30 min i kylen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda sedan i 10 min.
Vispa ägg, tillsätt sedan vispgrädde, riven västerbotten, salt och peppar. Fyll pajskalen på fyllningen och grädda i 25 min till pajen fått en gyllenbrun färg. Putsa och dela kantarellerna och stek i smör. Krydda av med salt. När pajen är färdig toppar du den med de smörstekta kantarellerna och färsk timjan.