
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
150g västerbottenost
½ tsk salt
1 krm peppar
kantareller (önskad mängd)
smör
timjan
Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
God, klassisk matpaj som passar perfekt till kräftskivan!
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
150g västerbottenost
½ tsk salt
1 krm peppar
kantareller (önskad mängd)
smör
timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda tärnat smör, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg. Kavla ut och klä en pajform med degen, låt sedan vila 30 min i kylen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda sedan i 10 min.
Vispa ägg, tillsätt sedan vispgrädde, riven västerbotten, salt och peppar. Fyll pajskalen på fyllningen och grädda i 25 min till pajen fått en gyllenbrun färg. Putsa och dela kantarellerna och stek i smör. Krydda av med salt. När pajen är färdig toppar du den med de smörstekta kantarellerna och färsk timjan.