
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
200g rökt skinka
1 st purjolök
1,5 dl färska örter tex timjan, körvel, basilika,
2st vitlöksklyftor
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad grevéost
peppar
salt
Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
God matpaj med örter, ost, skinka och purjolök. Perfekt som lunch- eller middagspaj.
Du behöver:
125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
Fyllning:
200g rökt skinka
1 st purjolök
1,5 dl färska örter tex timjan, körvel, basilika,
2st vitlöksklyftor
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad grevéost
peppar
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör i tärningar, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg. Tryck ut pajdegen i pajformen och förvara i kylen i 30 min. Förgrädda sedan 5 min i ugn. Skär upp skinka, purjolök, vitlök och hacka dina valda kryddor grovt. Fyll pajskalet med fyllningen. Vispa upp ägg, mjölk och riven ost och smaka av med salt, peppar. Toppa med äggblandningen och ha på ost som dekoration. Grädda i ugn tills pajen fått fin gyllenbrun färg ca. 30 min. Servera med en god sallad.
Tips! Lägg alltid ett bakplåtspapper i pajskalet när du ska förgrädda och fyll med torra ärtor eller linser, det gör så att pajskalet inte åker ner.