
Vegetarisk pasta puttanesca
Njut av en riktigt god italiensk tomatpasta med kapris, vitlök och oliver!

Du behöver:
För 4 personer
400g pasta (linguine eller spagetti)
1,5 dl olja (olivolja eller rapsolja)
50g smör
1 msk misopaste
5 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
250g färska körsbärstomater
1 burk finkrossade tomater
1 buljongtärning
300g oliver (kalamata eller haldiki)
70g kapris
2 krm chiliflakes
1 krm cayennepeppar
1 krm citronpeppar
citronsaft
salt
svartpeppar
färsk persilja
parmesan
Gör såhär:
Häll upp en stor kastrull med pastavatten. Häll upp olja och smör i en stor panna eller gryta. Dela vitlöken på mitten och dela chilin på två.
Lägg i pannan tillsammans med kapris, miso, citronpeppar, chiliflakes och cayenne. Låt puttra några minuter.
Tillsätt oliverna och låt puttra lite till. Dela tomaterna på hälften och lägg i pannan. Tag ur chilihalvan.
Tillsätt krossade tomaterna och smula i buljongen låt puttra på svag värme 10 min.
Salta pastavattnet rikligt och koka pastan al dente. Blanda ner pastan i i tomatsåsen.
Smaka av med salt pepper och citronsaft. Servera med finhackad persilja och riven parmesan. Njut!