Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
LAGERTÖMNING: upp till 80% på allt*! Just nu har vi högt tryck och längre leveranstider. Köp REA nu»
Keramiska knivar har en mängd stora fördelar och är väl värda att testa om du ännu inte gjort det!
I vårt sortiment på KitchenTime finns keramiska knivar i flera olika modeller och storlekar. Här hittar du kvalitativa keramikknivar från kända varumärken som exempelvis Kyocera och Bodum.
Dels så håller en keramisk kniv skärpan bättre än vanliga köksknivar då materialet är betydligt hårdare. Keramiska knivar har dessutom fördelen att de aldrig rostar, inte överför metallsmak till maten, samt att de medför mindre risk för bakteriesamlingar. Ska du däremot skära i ben, skaldjur och andra hårdare råvaror bör du inte använda en keramisk kniv då andra material passar bättre. Skär du mycket sallad och benfritt kött är däremot en keramisk kniv optimal. Eftersom eggen är så hård slits den ned väldigt långsamt och din kniv håller skärpan trots regelbunden användning. Många påstår att det krävs 1 keramisk knivslipning på 10 knivslipningar med en stålkniv.