FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in
Matlagning/Kökskniv/Japanska Knivar

Japanska Knivar

Japanska knivar är bland de mest populära i köket, och passar perfekt när du vill hacka dina råvaror snabbt och med precision.
7 träffar sorterat på  
Popularitet
Kuro mori med saia/fodral - 19,5 cm - Satake
Satake

Kuro mori med saia/fodral, 19,5 cm

1 185 kr1 699 kr
I lager
KAMPANJ

Mer om Japanska Knivar

Har du någonsin hört talas om en santokukniv? En santokukniv är en japansk kniv som lämpar sig utmärkt för att hacka, tärna och strimla. Santoku betyder ungefär "Tre dygder" och namnet tros komma från den japanska kokkonsten och något som är känt som Ryoris tre hörnstenar, vilka är just hacka, tärna och strimla. Santokuknivar har en egg som är rundad nedåt vilket ska förenkla dessa tre moment. Kniven har dessutom ett ergonomiskt handtag för att underlätta hackning, tärning och strimling.

En sushikniv är en annan populär japansk kniv som lämpar sig utmärkt för att filéa och skära tunna bitar av fågel, fisk, kött, eller grönsaker. Om du är en sushiälskare och gillar att göra egen sushi hemma så kan vi rekommendera att du köper en sushikniv.

Vi har massor av olika japanska knivar i olika material och former så att du ska hitta just den kniv som passar bäst för dig. Det gäller även att hitta en kniv som passar bra för just din hand, det vill säga ju större hand desto större handtag och vice versa. Kika gärna igenom vårt sortiment av japanska knivar här nedan så hittar du säkert något som faller dig i smaken!

Det som skiljer en japansk kniv från en europeisk är den ökade hårdheten i stålet, vilket möjliggör en brantare slipning och därmed vassare egg. Japanska knivar lämpar sig sämre än de europeiska knivarna för att skära igenom hårda delar av råvaran som exempelvis ben, eftersom knivseggen snabbt blir slö av detta. De japanska knivarna passar däremot utmärkt för hantering av alltifrån grönsaker till fisk och benfritt kött, och du kan enkelt skära tunna och exakta bitar av dina råvaror. Många tycker om de japanska knivarnas slimmade design och lätthet, och de har ofta en modern design och ett balanserat grepp.

Populära filtreringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*