FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

Kockkniv

En kockkniv är ett måste i alla kök! Med kockkniven kan du skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Kockkniven är en väldigt populär knivmodell eftersom den kan användas till det mesta. Vare sig du är ute efter en europeisk, keramisk eller en japansk kockkniv kan du välja bland flera olika modeller och utseenden i vårt sortiment.
182 träffar sorterat på
Zen kockkniv - 20 cm - Yaxell
Yaxell

Zen kockkniv, 20 cm

1 290 kr2 149 kr
I lager
1
...
6
Sida 1 av 6

Mer om Kockknivar

Hos oss hittar du dessutom exklusiva damaskusknivar. En damaskuskniv är tillverkad i damaskusstål, vilket  ger en känsla av exklusivitet. Tekniken för att ta fram stålet kallas för damaskering vilken innebär att järnet och stålets egenskaper kombineras för att kniven ska få optimal skärpa och hållbarhet. Om damaskusstålet därefter etsas så bildas snirkliga mönster i knivens yta, vilket är stiltypiskt för en damaskuskniv. 

För dig som är intresserad av jakt och fiske har vi även flera olika styckningsknivar att välja bland. En styckningskniv ska ha ett ergonomiskt handtag och vara liten och behändig att arbeta med. En slaktarkniv passar utmärkt när kött från rådjur, älg, hare eller annat vilt ska styckas. Vi har ett riktigt brett utbud av olika kockknivar med andra ord! 

 

OLIKA SORTERS KOCKKNIVAR

Det finns olika typer av kockknivar och vilken typ av kockkniv du väljer bör baseras på vilken typ av råvaror du kommer att hantera mest, din handstorlek (mindre kniv för liten hand & större för stor hand), samt hur mycket tid du vill lägga på knivvård. För dig som ofta hanterar grönsaker och vill kunna hacka dina råvaror med små och snabba rörelser passar den japanska modellen bäst. Hanterar du däremot ofta kött eller tyngre råvaror passar de något mer böjliga europeiska modellerna bättre. Vill du ha en sylvass kniv som håller skärpan riktigt länge är de keramiska knivarna perfekta, men tänk på att de är lite mer ömtåliga och inte bör användas för att skära i exmepelvis benbitar. Handtagen varierar ofta i både material och färg, vilket gör det lätt för dig att matcha din kniv med de köksredskap du redan har. 

Bland våra kockknivar hittar du bland annat en trancherkniv. Trancherknivar passar utmärkt då du vill ha ett riktigt fint skuret kött. Trancherknivens namn kommer från tekniken att tranchera kött, vilken innebär att kötter skärs i millimetertunna skivor för att köttets fibrer ska bli definierade och man ska till och med kunna känna det trancherade köttets fibrer på tungan. Trancherkniven kallas även för förskärare, och det kanske är mer troligt att du hört talas om en förskärare än en trancherkniv. Förskärarens har ett avlångt och smalt knivblad. En japansk sashimikniv har en liknande funktion som förskäraren eller trancherkniven. Sashimikniven kallas även för en "sushikniv" och är sushikockens högra hand då den lämpar sig väl för att ge tunna eller små skivor av fisk, grönsaker och kött. En sashimikniv har en vass skärpa, bra ergonomisk utformning och knivbladet har en avlång form.

Populära filtreringar

Tips & Inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*