FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Hardanger Bestikk

Hardanger Bestikk

Mellan djupa fjordar och höga fjäll i en liten by kallad Kinsarvik finner du Hardanger Bestikk, Skandinaviens mest erfarna och traditionsrika specialist inom bestick. Här hos KitchenTime finner du ett brett utbud från Hardanger Bestikk.
109 träffar sorterat på
Fjord bestickset - 24 delar - Hardanger Bestikk
Hardanger Bestikk

Fjord bestickset, 24 delar

1 010 kr1 799 kr
På väg till oss
1
...
4
Sida 1 av 4

Mer om HardangerBestikk

Hardanger Bestikk har genom åren, ända sedan 1958, tillverkat och levererat bestick i hög kvalitet till den norska och skandinaviska marknaden. Produkterna är skapade och utvecklade över tid med stor fokus på design. I designen kan du skymta spår av familjevärderingar, spektakulär natur, fint hantverk och delikat utformning–allt skapat för att ge äventyrliga matupplevelser och en extra dimension. Urvalet är stort; om du föredrar antikt och retro eller modernt, stilrent och skandinavisk design så finns det något för alla. Norska och nordiska familjetraditioner är en av Hardanger Bestikks viktigaste inspirationskällor. Alla produkterna är designade för att passa in i den moderna livsstilen där utsökta matupplevelser, avslappnad social samvaro och kvalitetstid står högst när man sitter samlade runt bordet.

RAMONA

Hardanger Bestikks kanske mest framgångsrika serie är Ramona. Hardanger Bestikks grundare Odd Leikvoll startade tillverkningen av besticksetet Ramona. Designen hade han tagit fram i samarbete med en amerikansk formgivare. Ramonas framgång beror dels på dess tidlösa design som fungerar generation efter generation. 

Ramona är en av de Hardanger Bestikk kallar «de tre systrarna» tillsammans med Silje och Carina. De tre systrarna är designade av Odd Leikvoll. Bestickets enkla dekorativa form är ikonisk–Ramona har varit Hardanger Bestikks bästsäljande bestickserie i över 30 år seden den lanserades 1982 och är lika populär i dag. Ramona är rundare i formen än Silje och Carina men alla tre passar fint både till vardags och till fest.

TINA

Tina är ett utsökt exempel på modernistisk, skandinavisk design. Serien ärskapad av den ansedda norske designern Per Finne och lanserades 2010. Stilen är ren och självsäker och står i stark kontrast till de eleganta kurvorna som präglar flera andra serier. Tina är skapad speciellt för personer som är intresserade av modern design och är perfekt för strama minimalistiska uppdukningar som passar ett designerhem.

PRISER & UTMÄRKELSER

Hardanger Bestikk har tagit hem flera prestigefyllda utmärkelser genom åren för deras olika kollektioner.  De vann bland annat pris för ”Design Excellent” år 2009 för deras serie ”Tuva” och 2010 för deras ”Egg set”. 2011 vann de designpriset ”Deutschland Nominiert” för deras kollektion ”Tuva” och samma pris vann de året därpå för deras ”Egg set”. De vann dessutom ”The innovation Award for Universal Design” år 2011.

Besticken är gjorda i rostfritt stål med en kvalitét på 18% krom och 8% nickel. Produkterna bygger på gamla hantverkartraditioner i kombination med modern design. I sortimentet finns allt från den populära bestickserien Fjord, Maria, Hardangers egen design och mycket mer. Har du köpt nytt bestick och önskar att samla flera delar i samma serie kan Hardanger Bestikk erbjuda dig en kompletteringsgaranti på minimum 10 år från det att du köper besticket. Denna garanti gäller endast för kompletta designserier i bestick och inte för andra produkter som till exempel Hardangerserien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*