Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% rabatt på populära deals mellan torsdag - måndag. Köp nu»
MAC har tagit fram japanska knivar av absolut högsta kvalitet som är mycket populära bland professionella kockar. Knivarna är tillverkade av erfarna yrkesmän i Seki-området i Japan där man har en erfarenhet av knivtillverkning som är över 700 år gammal. Bladen har en slipvinkel på 15 grader som ger en oslagbar precision. I serien finns ett brett spektra av knivar för alla utmaningar du ställs inför i köket. Det är just på grund av dessa egenskaper som MAC knivar går att hitta i så många svenska restaurangkök. En perfekt serie av knivar för dig som vill unna dig det bästa eller vill uppmärksamma någon vid ett särskilt tillfälle.
VÄSTERLÄNDSK DESIGN MÖTER DET JAPANSKA ARVET
MAC-knivar är en kombination av det bästa av den västerländska designen i kombination med den japanska knivhantverket. Varje kniv är skärpt, polerad och formad av professionella japanska hantverkare i en process med upp till hela 64 steg, vilket garanterar att varje kniv blir skapad till perfektion. Det finns ett stort utbud av kvalitetsknivar från MAC och många inom matlagningsbranchen anser att man bör ha en kniv för varje användningsområde.
DÄRFÖR STICKER MACS KNIVAR UT FRÅN MÄNGDEN
1.En av världens skarpaste knivar
MACs knivar har en otrolig skärpa och är skarpare än många andra knivar, om du skaffar dig en MAC-kniv så kommer du att investera i en riktig kvalitetskniv.
2.Lättanvända & ergonomiska
MAC-knivar har tunna och flexibla blad som utan minsta ansträngning smidigt tar sig an både kött, grönsaker och frukt. Vissa knivar har en tendens att vara tröga då deras knivblad är stela och omedgörliga, men detta slipper du med en MAC-kniv. MAC-knivar väger dessutom inte särskilt mycket och är ergonomiskt designade för att de ska passa bra i handen vid användning.
3. Hållbar skärpa
Genom att MAC-knivar har blivit härdade till 57-61 grader Rockwell C har de fått en otrolig skärpa. Andra knivar är oftast mjukare och om en kniv är mjuk tappar den skärpa och blir slö snabbare. Varje knivblad är dessutom skärpt av professionella knivsmeder från regionen Seki i Japan. Material av hög kvalitet i kombination med de mest vällärda hantverkarna gör det möjligt att producera ett knivblad som kan bibehålla dess skärpa flera gånger längre än andra framstående knivmärken.
4. Lättskötta
MACs knivar behåller skärpan länge, men när det är dags för att skärpa dina knivar ska du använda en Rollsharp, vilket går enkelt och snabbt, och det finns flera stycken här i vårt sortiment som du kan välja bland.