FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Riedel

Riedel är synonymt med hög kvalitet bland vinnjutare världen över. Av många anses Riedels vinglas vara världens bästa. När familjen Riedel år 1756 började sin glastillverkning var man bland de första i världen med att upptäcka sambandet mellan glasets utformning och smaken på vinet.
114 träffar sorterat på
Riedel Veloce Pinot Noir-Nebbiolo vinglas 2-pack - 76,8 cl - Riedel
Riedel

Riedel Veloce Pinot Noir-Nebbiolo vinglas 2-pack, 76,8 cl

561 kr899 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
4
Sida 1 av 4

Mer om Riedel

FORMENS BETYDELSE

Längden på vinglasets hals och fotens bredd är en viktig del av vinglasets design. Det är viktigt att man väljer rätt glas till rätt vin och glaset ska utvinna det bästa ur vinet för att hela dess härlighet ska kunna avnjutas. Vinglaset ska bibehålla vinets kvalitet och arom från glas till konsumering. Glasets strruktur kan påverka känslan av vinet, om det känns vattnigt eller mer fylligt, smaken kan även påverkas av vinglasets utformning. 

FINNS DET NÅGOT ALLROUND-VINGLAS?

Det finns två särskilda vinglas som är extra mångsidiga som gör det bästa av både rött och vitt vin. En av dessa vinglas är OUVERTURE Magnum och det andra är Riesling Grand Cru. Vinets utformning spelar dock stor roll för smakupplevelsen och därför bör du anpassa ditt vinglasanvändande efter ditt vindrickande.

SERIER

VinumVinum XLVitis Graoe Sommeliers Superleggero The O Wine Tumbler Ouverture

PINOT NOIR-ÄLSKARE

Arbetet med att producera dagens karakteristiska glas påbörjades av Pinot Noir-älskaren Claus J. Riedel för över 50 år sedan. Han skapade glas där doft- och smakaromerna skulle komma till sin fulla rätt. 1958 kom det första Bourgogne/Pinot Noir-glaset och revolutionerade hela marknaden. Glaset ingår nu i MoMas, Museum of Modern Art i New York, permanenta samling.

VINGLAS FÖR VARJE DRUVA

Riedal har både vinglas mer anpassade för vinentusiaster och vinglas mer anpassade för övriga vindrickare. Än idag ligger fokus vid tillverkningen av glaset på att framhäva det bästa i vinet och Riedel tillverkar därför vinglas för varje druva. Förutom ett stort antal och rödvinsglas och vitvinsglas finns även olika modeller av spritglas i Riedels sortiment. Vi på KitchenTime är glada att kunna erbjuda ett brett utbud från Riedel. Skulle det ändå vara någon modell du saknar kan vi hjälpa dig att beställa hem den.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*