Ända sedan år 1939 har det familjeägda colombianska företaget Victoria® tillverkat köksprodukter av gjutjärn. De framställer sina produkter av återvunnet järn i en toppmodern anläggning i Medellín, och passionen för både matlagning och gjutjärn har gjort att de alltid legat i framkant när det kommer till kvalitet!
Det här är Victoria´s Fajitapanna, eller Comal som det även heter, som är ett måste ifall du lagar central- eller sydamerikansk mat med tortillas. Den flata formen och gjutjärnet gör att du kan laga rätter på traditionellt vis, även över öppen eld, om så önskas. Pannan är mångsidig och kan användas både för att steka tortillas men även indiska Parathas men även klassiska pannkakor och mycket mer. Gjutjärn är ett otroligt mångsidigt material som tål höga temperaturer och decennier av användning om det sköts rätt. Se instruktionsvideon på produktsidan för att se hur du tar hand om din Victoria®-panna på bästa sätt!
Här är några egenskaper som får Victoria´s produkter att sticka ut blanda andra gjutjärnsprodukter:
- Extra långt handtag, för att förlänga hävarmen och underlätta användning
- Kanterna på pannorna är noga testade och designade för att inte droppa och kladda
- Belgisk linolja används vid tillverkning för att skapa den förstekta beläggningen
- Den förstekta beläggningen är framtagen för att du ska kunna använda den direkt!
- Livslång garanti på att produkten är fri från fabrikationsfel.
Några tips från Victoria vid första användning:
- Tvätta av med milt diskmedel och varmt vatten. Torka den torr med en trasa(låt aldrig pannan lufttorka)
- Använd lite extra matlagningsolja ifall mat fastnar lätt vid första användning
- Försök att undvik mat med mycket syra den första gången t.ex tomat, vinäger eller citrusfrukter
- Onödigt att behandla pannan med olja innan första användning