Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
LAGERTÖMNING: upp till 80% på allt*! Just nu har vi högt tryck och längre leveranstider. Köp REA nu»
Slipstenen är en vanlig metod för att framför allt vässa och skärpa dina köksknivar. Många anser att en slipsten är det mest effektiva verktyget för att få eggen vass vid slipning.
Alla knivar oavsett kvalitet blir efter ett tag slöa och en slipsten eller våtsten är ett mycket effektivt och bra slipverktyg för att återställa knivens skärpa efter slitage. Det kräver lite engagemang och tålamod att slipa med slipsten eller våtsten, men det går snabbt att lära sig använda den. Här hittar du flera olika modeller av kvalitativa slipstenar och våtstenar från kända varumärken såsom Zwilling och CHROMA type 301.
Slipstenar kräver lite mer av användaren än exempelvis elektriska knivslipar, men resultatet blir därefter. Slipstenen eller våtstenen finns med olika grovhet, likt sandpapper, så kontrollera vilken som passar bäst för just dina knivar. I vår Knivslipsguide kan du läsa mer om olika slipstenar, hur du slipar med slipsten och vad som skiljer dom åt. Slipstenen är ett utmärkt verktyg att använda för att återställa eggen, och en vass kniv gör arbetet i köket så mycket roligare!