Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
NATIONALDAGSFIRANDE! Ange kod: SE10 för 10% rabatt på nästan allt* för kök och servering. Shoppa nu»
Skärbrädan lever i symbios med kökskniven, och eftersom de allra flesta anser att kniven är det viktigaste köksredskapet är alltså även skärbrädan av yttersta vikt!
Kyckling ska hanteras varsamt när den är rå, men det har ingen större betydelse om du använder en skärbräda av trä eller plast till detta, däremot bör skärbrädan som används till kyckling vara lättdiskad och bör därför inte ha några skåror. Marmorskärbräda är något som blivit väldigt populärt den senaste tiden och du hittar flera marmorskärbrädor i vårt sortiment. En skärbräda i marmor är dessutom en snygg inredningsdetalj till ditt hem.
Det finns en mängd olika skärbrädor anpassade för olika ändamål, och därför finns de i olika material och storlekar. För kött lämpar det sig bäst med en skärbräda med skåra längs kanterna, så att köttsaften samlas upp och inte rinner ut på arbetsbänken. För bröd kan det vara bra att ha en räfflad skärbräda, som samlar upp smulorna, medan lök bör skäras på en skärbräda i plast. Vill du satsa på skärbrädornas Rolls Royce är det en ordentlig träskärbräda gjord av ändträ som gäller- de kan nämligen självläka med lite kärlek och rätt omvårdnad. En rejäl, tjock, och extra fin skärbräda kallas ibland för slaktarblock, och även dessa kan du hitta i vårt sortiment.