Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% rabatt på populära deals mellan torsdag - måndag. Köp nu»
Dekantering har historiskt varit något som butlers till förmögna herrar och damer har varit tvugna att bemästra, men vi lever i en modern tid och nu kan även du bli en riktig vinexpert. Dekantering är en luftningsprocess som lyfter vinets smak, arm och naturliga egenskaper.
Här hittar du produkter för vindekantering. Låt ditt vin nå sin fulla potential med hjälp av dekanteringsverktyg så som dekanteringskork, dekanteringskaraff eller dekanteringstratt. I Sverige dricker vi mycket lådvin som kan få vinet att lukta unket då boxarna som förvaring inte gynnar vinet. Vinets unkna doft försvinna genom luftning.
Dekantering bör tillämpas på vita viner, sötare viner, och äldre röda viner som har lagrats länge och bildat bottensats. Bottensatsen bör separeras från vinet för att vinets kvalitet ska bli som bäst. Det gäller att få en känsla för om ett vin kan gynnas genom dekantering eller inte. OIm doften och smaken redan är utsökt kanske behovet av att lufta vinet inte är så stor, men om det istället doftar lite unket, eller om vinet är ett äldre vin så kan det vara en god idé att låta det lufta. Här hos oss finner du det du behöver för att komma igång med din dekantering.
Med en denkanteringskaraff får du fram det bästa ur ditt vin. Vin som exempelvis har lagrats länge, speciellt röda viner, ska gärna dekanteras. Även yngre viner bör dekanteras för att vinet då kommer i kontakt med syre vilket för att tanninerna framträder ordentligt. Förutom att dekanteringskaraffen är väldigt snygg att ställa fram på det dukade bordet och servera ur så gör karaffen även att vinet du serverar ur den smakar bättre genom att man låter vinet luftas. Dekanteringskaraffen är också snygg att stå synlig i ditt vitrinskåp, glasskåp eller på exempelvis en serveringsvagn.