FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

Brödkniv

Med en bra brödkniv slipper du få en ihoppressad degskiva och kan istället njuta av en god, fluffig brödbit! Brödkniven ger dig ett rent snitt och jämna, snygga brödskivor.
52 träffar sorterat på  
Popularitet
Global G-9R brödkniv 22 cm tandad - Rostfritt stål - Global
Global

Global G-9R brödkniv 22 cm tandad, Rostfritt stål

961 kr1 499 kr
I lager
KAMPANJ
12
Sida 1 av 2

Mer om Brödknivar

Brödknivens bladstorlek har stor betydelse. Om du enbart planerar att skiva mindre bröd kan en brödkniv med kort blad lämpa sig väl. Om du istället planerar att använda kniven till bredare limpor eller surdegsbröd så är en brödkniv med längre blad att rekommendera då dessa typer av bröd kan vara svåra att skiva med ett kort blad. Knivens tyngd kan även vara viktig att ta ställning till. Det är förstås främst en smaksak om man föredrar en tung eller lätt kniv, men om du ska skära ett bröd med en lite tjockare yta kan det vara bra att ha en brödkniv med lite tyngd så att kniven lätt skär igenom brödet. Tyngden ger även kniven en bra stabilitet vid användning, men den får självklart inte bli för tung så att den istället blir svåranvänd.

Hos oss på KitchenTime hittar du många kvalitativa brödknivar i olika storlekar och prisklasser med varierade handtag från flera kända och populära varumärken som Zwilling, Victorinox och Dorre. Här finner du garanterat en brödkniv som passar just dig.

Det finns olika typer av brödknivar och en del har långa blad, medan andra har kortare blad. Till skillnad från en kockkniv behöver inte brödkniven vara smidig, det viktigaste är att du når att skära igenom hela brödet. Jämfört med de flesta andra knivar har en brödkniv, eller brödsåg tandat blad för att kunna ta sig igenom porösa material utan att mosa dem. Det gör att brödkniven även lämpar sig för andra matvaror som är mer porösa som exempelvis tomater, tårtor eller liknande. Brödkniven är inom sitt specifika område av knivar ett måste i varje kök och kniven utför sin plikt som brödskärare väl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*