FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Skärpstål

Hos oss på KitchenTime hittar du ett brett sortiment av skärpstål och olika typ av bryne. Skärpstålen finns i olika material anpassat för olika typer av knivar.
6 träffar sorterat på
Mac Slipbryne keramisk - 21 cm - MAC
MAC

Mac Slipbryne keramisk, 21 cm

595 kr599 kr
I lager

Mer om Skärpstål

Men hjälp av skärpstål blir köksarbetet både mycket enklare och roligare. Skärpstål är ett effektivt slipredskap som är väl värt att investera i för att hålla en god skärpa på dina knivar och för att slippa att ha slöa knivar hemma i köket. Framför allt eftersom att alla knivar, oavsett knivens kvalitativa egenskaper, blir slöa efter en tids användning. Genom att underhålla din knivar med ett skärpstål, slipstål eller brynstål kan du alltid ha vassa knivar tillhands i köket!

Välj mellan diamantbryne, keramiskt bryne eller stålbryne beroende på bladstålets hårdhet, eller om du använder keramiska knivar. Stålbryne passar utmärkt för europeiska knivar, medan keramiskt bryne lämpar sig väl både för europeiska knivar som japanska knivar. Diamantbrynet är mer grovt än keramikbrynet vilket gör att kniven får en strävare egg med användning av diamantbryne. Diamantbrynet ger därför bättre resultat snabbt, medan keramiskt bryn ger en vassare slipning. Om du använder en knivslip och inte upplever att det inte sker någon förbättring kan det vara dags att du ger dina knivar en grundslipning, vilket du kan göra genom att lämna in dina knivar för en professionell slipning. I vår Knivslipsguide kan du läsa mer om de olika slipverktygen: skärpstål, knivslipar och slipstenar samt vad som skiljer dom åt.

Populära filtreringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*