FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Presenttips! Allt för den mattokiga köksälskaren

Aida

Danska Aida formger och utvecklar daglig design för hemmet.Aida grundades 1953 i Danmark och dukar upp för dagens middagsbord med vackert porslin, glas och bestick i en funktionell design med god kvalitet. Genom åren har Aida samarbetat med Danmarks mest begåvade designers och konstnärer, tillsammans med nära relationer till producenter världen över - vilket gör att levererar både funktionell och tidlös design till överkomliga priser.
505 träffar sorterat på
Raw bordstablett läder 6-pack - Svart - Aida
Aida

Raw bordstablett läder 6-pack, Svart

479 kr774 kr
I lager
1
...
15
Sida 1 av 15

Mer om Aida

Aida har nära samarbete med några av de mest begåvade danska designers och konstnärer och med hjälp av nära relationer till producenter över hela världen kan Aida leverera funktionell och tidlös design.

Danskt porslin

Förr i tiden när danskarna satt vid middagsbordet använde de vita vanliga plattor, möjligtvis med en diskret och enkel dekoration. Anchor Iversen, som grundade företaget, fick då en idé att använda överskottsproduktion av bland annat vita koppar och souvenirer från efterkrigstiden. Han lät danska porslinsmålare dekorera porslinet med guld, och företaget växte och började även tillverka produkter i glas.

Ledande leverantör av porslin

Företaget grundades i Danmark och är i en konstant och dynamisk produktutveckling. Idag är företaget Danmarks ledande leverantör av porslin, och har en försäljning som sträcker sig över hela världen. 1969 klev Finn Maae Jensen in som delägare i företaget och 1835 köpte företaget stengodsfabriken Søholm, som är placerat på den danska ön Bornholm.

Poul Pava

Aida har arbetat tillsammans med en rad välkända designers. Paul Pava, som du hittar här hos oss, är en dansk konstnär som specialiserats sig på en naiv och spontan stil. Han skildrar den mänskliga formen i hans barnsliga målningar och teckningar. Poul Pava har målat i över 20 år, och kan även titulera sig som poet, kolumnist och jazzmusiker. Han beskriver sina motiv som ”barnet i oss alla”, och det är just denna kontrast till fint porslin som Aida använder för sin produktserie tillsammans med Poul.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*