FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Global

Global köksknivar är kända världen över för sin fantastiska funktion, och används av professionella kockar likaväl som passionerade hemmakockar. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte.
Global grönsaksknivarGlobal knivarGlobal knivsetGlobal knivställGlobal kockknivarGlobal bestickGlobal skärbrädorGlobal brödknivar
151 träffar sorterat på
Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3 - Plast - Global
Global

Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3, Plast

399 kr699 kr
I lager
REA
-43%
1
...
5
Sida 1 av 5

Mer om Global

Tillverkning

År 1985 fick designern Komin Yamada i uppdrag att ta fram en helt ny japansk kniv. Resultatet blev enkelstålskniven Global. Den klassiska kockkniven har samma design idag som när den lanserades för mer än 35 år sedan, vilket är ett kvitto på att det är en riktigt bra design. Till en början tillverkades alla Globalknivar i Globals egen fabrik Yoshikin. Men i takt med att volymerna ökade och sortimentet breddades med fler knivmodeller har underleverantörer med specialkompetens fått ta över vissa delar av tillverkningen. Knivbladen stansas ut ur stålplattor gjorda av Globals egen stålblandning Cromova 18. Därefter valsas bladen för att de ska bli helt raka. Skaftet pressas ut i två halvor som svetsas samman med varandra och med bladet. Handtagen fylls sedan för hand med sjösand, för att ge kniven den perfekta balans som kännetecknar en äkta Global. 

Förvara dina globalknivar rätt

Det är viktigt att du har en bra förvaring för dina knivar och att de inte ligger lösa i en besticklåda då knivarna lätt skrapas mot varandra och kan förlora sin skärpa. Det finns flera olika snygga och smarta knivlist från Globals egna märke som gör att du smidigt kan fästa dina knivar. Global har även flera olika snygga och moderna knivblock i färger som svart, röd, och grå. Med dessa knivblock kan du förvara dina knivar på ett säkert sätt, och knivblocket kan ställas på valfri bänkyta i köket och tar inte särskilt mycket plats, samtidigt som det går smidigt att få fram en kniv vid behov vid matlagningen. Global har även smidiga knivväskor för den resande kocken som vill ha en smidig och säker förvaring för sina knivar. Det finns dessutom olika knivbladsskydd för separata knivar, vilket kan komma väl till pass om du trots allt vill förvara dina knivar i kökslådan.

Global grundades 1985 i Japan och deras produkter har sedan dess spridit sig över världen tack vare sin popularitet och omisskännliga kvalitet. Global var det första varumärket som tillverkade helgjutna knivar, och fortsätter än idag att vara pionjärer inom tillverkningen av högkvalitativa köksknivar. Alla knivar från Global är enkla att använda, har vass egg & är bekväma och lätta att hålla. 

Skötselråd globalknivar

Lämna aldrig din globalkniv odiskad utan skölj kniven direkt efter att du har använt den, torka den sedan noga och sätt den på plats i knivblock, magnetlist eller i knivlåda. Undvik att maskindiska kniven då maskindiskmedel utsätter kniven för våtblästring som gör den slå. Dessutom rör sig kniven i korgen under diskningen och eggen skär då lätt sönder korgen, gör skråmor på bestick eller slås hårt emot en annan kniv och skadar då eggen. Dessutom är risken att diskmaskinen inte startas på en gång, och kniven lämnas med matrester som kan skada den under en längre tid.

Uppstår ytrost kan det poleras bort med metallputs, om inte det görs kan djupare korrosionsskador uppstå. Sköt om din kniv och håll den ren och torr, ta hand om eggen med skärpstav och vid behöv även slipsten så kommer din Globalkniv att hålla resten av livet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*