FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Satake

SATAKE kännetecknas ofta för sina japanska knivar som finns i flera populära serier som Ame, Houcho och Kuro. Köksknivarna från SATAKE är gjorda i hårdare stål, vilket gör att de kan slipas brantare och därmed blir vassare.
111 träffar sorterat på
Satake stekpanna i lättviktsgjutjärn non stick - 28 cm - Satake
Satake

Satake stekpanna i lättviktsgjutjärn non stick, 28 cm

490 kr799 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
4
Sida 1 av 4

Mer om Satake

MÄNNISKANS ÄLDSTA VERKTYG

Ett av våra äldsta verktyg är med säkerhet kniven. Den allra första kniven bestod av vassa stenbitar. Senare började knivarna att tillverkas med rak egg, böjd, eller spetsig beroende på vilket användningsområde som de skulle användas inom. Tanken var att den vassa eggen skulle användas till att skära, en böjd del skulle användas till att slå, och den tredje eggen, den vassa skulle användas till att exempelvis sticka ihjäl sina byten. Kniven var ett otroligt viktigt redskap förr i tiden och alla bar en personlig kniv som kunde användas till det mesta, bland annat jakt, hantverk och fiske. På 1500-talet började rika samhällsklasser att använda en så kallad bordskniv som hade både knivens och gaffelns egenskaper, den gick att spetsa mat med, samt att skära. På 1600-talet fick bordskniven en ny utformning och hade då en rundad egg, enligt ett välkänt rykte var den rundade eggen ett resultat av att Ludvig XIV förbjudit vassa knivar vid bordet eftersom hans middagar ofta spårade ur och folk hamnade i gräl och tog till sina knivar.

VILKEN KNIV BÖR DU VÄLJA?

Du bör välja en kniv som passar dina behov, den ska även kännas skön i handen vilket innebär att handtaget ska vara greppvänligt och knivens tyngd ska passa just dig. Hur mycket och vilken typ av mat som du lagar kan avgöra vilken typ av kniv som du bör välja. En kock som använder kniven varje dag kan få valkar i händerna av för smala knivar, samtidigt som en smal kniv passar utmärkt för någon som spenderar 20-30 minuter på matlagning per dag.

SATAKE grundades 1947 och är specialiserade på tillverkning av japanska knivar och köksprodukter av hög kvalitet.

JAPANSKA VS EUROPEISKA KNIVAR

Man brukar skilja på japanska knivar och europeiska knivar. Hos oss på Kitchentime säljs både japanska och europeiska knivar. Det som skiljer de japanska knivarna från de europeiska är eggen. Japanska knivar har en tynnre egg vilket ger ett liten och fin snittyta. De europeiska har tjockare blad och europeiska knivar har ca 20 graders vinkling till skillnad från de japanska knivarna som har ca 10-15 graders vinkling.

FLER POPULÄRA KÖKSPRODUKTER FRÅN SATAKE

För att du ska kunna vässa till din matlagning ytterligare ett snäpp, erbjuder Satake övriga kökstillbehör som proffsbrännare och värmeställ! En av våra toppsäljare från SATAKE är SATAKE Saltsten med hållare. SATAKE Saltsten består till 100% av kristallsalt från Himalaya, vilket tillför lite extra till din matlagning. Maträtter som du lagar på SATAKE saltsten tillförs sälta som kommer förhöja smakupplevelsen. 

I sortimentet finner du även SATAKE Gjutjärnsgryta med två tillhörande lock. Med grytan medföljer både ett ugnssäkert glaslock samt ett trälock som blir till ett vackert inslag när du ställer fram SATAKE Gjutjärnsgryta på middagsbordet. Missa heller inte vår SATAKE Flame King Gasbrännare, som också hör till en av de populärare produkterna från SATAKE. En rejäl gasbrännare gör så att du får till en extra fin yta på fisken och övriga råvaror.

Populära filtreringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*