FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Varumärken/Spiegelau

Spiegelau

Spiegelaus designers skapar glas som är slående men ändå enkla, en perfekt balans mellan proportion, form och funktion. Med specifika glas för speciella viner och öl samt universella glas, passar ett Spiegelau-glas till alla tillfällen. Spiegelau är ett varumärke med lång tradition. Det första registrerade omnämnandet av Spiegelau-fabriken är från 1521. Från att skapa fina glasspeglar för de gamla kungliga hoven i Europa har Spiegelau lyckats omvandla sin 500-åriga erfarenhet av hantverk till maskintillverkad produktion med banbrytande teknologi. De förblir trogna till hantverket och använder den senaste, mest innovativa, tekniken för att säkerställa att glasen är pålitliga och hållbara. Spiegelau-glasen är inte bara vackra - de har en hög hållbarhet och är diskmaskinssäkra.
88 träffar sorterat på
Beer Classics Tulipsglas 44cl, 4-pack - klar - Spiegelau
Spiegelau

Beer Classics Tulipsglas 44cl, 4-pack, klar

399 kr599 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
3
Sida 1 av 3

Mer om Spiegelau

På Spiegelau fascineras man av glasets förmåga att inte bara uppfylla ett praktiskt syfte utan även berika de stunder de används genom sina vackra ljusreflektioner och ljudet av en skål. Dessutom kan ett glas med rätt form, storlek och kvalitet locka fram oanade aromer och smaker hos olika sorters drycker. Glasen är framtagna i samarbete med några av världens främsta sommelierer och restaurantägare, och varje vinkel är noga genomarbetad för att frambringa dryckens karaktär.

VAD KARAKTÄRISERAR ETT SPIEGELAUGLAS?

Spiegelaus glas är extremt transparenta, klara och gnistrande. Detta beror till stor del på sammansättningen av ingredienser i glasmassan bestående av sand, kalk, natrium- eller kaliumoxid, återvunnet glas samt metalloxider. Tack vare att Spiegelaus glas alltid består av minst 10% metalloxider faller de in under kategorin kristallglas, vilka är extra gnistrande, hållbara och dessutom diskmaskinssäkra.Spiegelaus glas har testats av ett oberoende laboratorium genom att diskas i maskin 1500 gånger utan att bli repigt, dimmigt eller glanslöst. Att glasen är så hållbara och slitstarka beror bland annat på den så kallade Platinum-processen, som innebär att glasmassan passerar genom platinum-klädda rör som tar bort orenheter och ojämnheter. Detta ger Spiegelaus glas en jämnare yta och kristallklar finish.

TIPS & SKÖTSELRÅD

1. När du fyller ditt vinglas, tänk på att aldrig hälla upp mer vin än att det når upp till den punkt där glasets diameter är som bredast. Detta gör att vinet kan utveckla maximal smak och arom, samtidigt som din servering blir elegant.

2. Håll alltid i glasets fot, och inte i själva kupan. Detta eftersom att värmen från din hand kan påverka vinets temperatur.3. Om du försiktigt snurrar glaset får vinet mer syre genom att ytarean ökas och därmed frigör vinets rika arom och mognad.

4. Att dekantera vin innebär att man häller vinet från vinflaskan genom ett dekanteringsmunstycke eller i en dekanteringskaraff. Detta görs dels för att separera vinet från den bottensats, sediment, som uppstår när vinet lagrats och ger drycken en kärv och oangenäm smak. Dessutom får vinet genom dekantering liksom när du snurrar ditt vinglas syretillförsel, vilket gör att dess bouquet kan utvecklas fullt ut. Röda viner bör dekanteras för att sedan vila i rumstemperatur 1 timme före servering.5. Genom att förvara och servera dina viner vid exakt rätt temperatur ger du dess smak och arom maximal potential. Spiegelaus rekommendationer är att röda viner bör hålla temperaturen 15°-17° C medan vita bör vara 10°-12° C.6. Diska alltid dina glas försiktigt, och allra helst för hand. Tack vare Platinum-processen är Spiegelaus glas diskmaskinssäkra, men de mår bäst om du undviker hårda rengöringsmedel samt gärna använder korta diskmaskinsprogram med lägre temperatur. För att undvika avlagringar kan du med fördel skölja glasen i rent vatten och torka dem försiktigt.

HISTORIA

Den tyska glastillverkaren Spiegelau nämns för första gången redan 1521 i Erasmus Mospurgers testamente. Under 1600-talet och framåt vet man att företaget tillverkade dekorerade glasspeglar och diverse prydnadsföremål i enlighet med rådande trender vid de Europeiska hoven. 1845 inriktade man sin produktion på de då mycket populära snusflaskorna, vari man förvarade sitt snuspulver. 1911 moderniserades glasfabriken, vilken är situerad vid den tyska gränsen till Österrike och Tjeckien. Några år senare fick fabriken sitt nuvarande namn; Kristallglasfabrik Spiegelau GmbH. Sedan 2004 ärgs Spiegelau av Riedel Glass Works, som även har varumärkena Riedel och Nachtmann- vilka alla tre är bland de mest kända och uppskattade varumärkena för tillverkning av dryckesglas i världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*