Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Yaxell tillverkar högkvalitativa köksknivar genom gamla svärdsmedstekniker i kombination med modern teknologi. Hos oss på KitchenTime finner du flera av Yaxells populära knivserier, som t ex. prisvinnande Zen-serien och superexklusiva serien Super Gou.
Yaxell har varit verksam inom knivtillverkning sedan 1932 då det hela började i Japan. Med gamla traditioner kring smide av svärd och dolkar, kom Yaxell att använda sig av den uråldriga visdomen kombinerat med modern teknik för att skapa olika serier av köksknivar med utmärkt skarphet och balans. Knivar från Yaxell finns idag att köpa över hela världen då dess kvalitet och funktionalitet är något som är mycket uppskattat bland såväl inhemska sushikockar som västerländska matprofiler.
I Yaxells sortiment finner du alla typer av knivar som du kan tänkas behöva för att göra knivsamlingen komplett. Allt från kockknivar, trancherknivar, allknivar, urbeningsknivar till skalknivar, brödknivar och tomatknivar samt många fler. Knivens blad är gjort av rostfritt stål i många tunna lager som tillsammans skapar en god balans och en fenomenal egg. Yaxells knivar har ett handtag i det mycket tåliga och starka materialet mikarta vilket är ett bekvämt och hygieniskt alternativ till knivskaft. Något som är av en specialitet på de japanska knivarna från Yaxell är att många av de större modellerna är smyckade med vackra mönster på själva knivbladet. Detta gör att känslan av att hantera ett äkta samurajsvärd finner sig kvar när man arbetar med de vackra köksknivarna.
Tillverkning av Yaxell knivar
Knivarnas blad stansas ut för hand från stål av extremt hög kvalité. Sedan hettas bladen upp i tre omgångar, varav i sista steget till en temperatur på 1050 grader. Efter det kyler man ner köksknivarna till -75 grader, för att sedan hettas upp ytterliggare en gång. Det sista steget är unikt för tillverkningen av japanska knivar och den stora anledningen bakom de sylvassa och rosttåliga knivbladen.
Handtagen på Yaxell-knivarna är tillverkade av canvas-micarta. Det är ett material som framställs av linnéduk och specialplast, som pressas samman under högt och tryck hög temperatur.
Sista steget för alla Yaxells knivar är att de slipas för hand av en japansk slipmästare.