FRI FRAKT ÖVER 495 KR
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
Skördesäsongen för matsvampar är i full gång och vi har allt för svampplockaren! Självklart behöver du en korg att bära dina svampar med, en härlig termos med värmande te eller kaffe, borste för att tvätta svamparna och en riktigt bra svampkniv för att få ett snyggt snitt. Sist men inte minst: en svamptork för att förlänga livet på svampen!
Under högsäsongen augusti-oktober kan du hitta alltifrån trattkantareller, kantareller, stensopp, fårticka och smörsopp för att nämna några svampar. Ge dig ut i skogen och njut av friska vindar!
Psst... Missa inte Svampens dag 4/9, ett perfekt tillfälle att fira svampen lite extra.
Förläng livstiden på din plockade svamp genom att torka den! Antingen väljer du att torka via din ugn på plåt eller så använder du en torkugn, även kallad svamptork. När du använder en svamptork, kan du på ett smidigt och effektivt sätt torka din plockade svamp på olika nivåplan samtidigt.
Förutom att torkad svamp är en råvara som innehåller vitaminer och andra näringsämnen, så ger den en utsökt umami till din matlagning. Tips! Förvara svampen i glasburkar med vakuumförslutna två-delade lock, så vet du att svampen kan hålla i upp till 1 år i torrt skafferi.
Tillsätt hela torkade svampen som smaksättning till olika såser, pasta, risotto och pajer.
Du kan även smula den torkade svampen över soppor, såser, grytor och wokrätter.
Den torkade svampen kan också läggas i blöt i ca 15 min eller kokas i några min, sedan är det fritt fram för vad du kan göra med svampen.
Slutligen kan du steka den torkade svampen direkt med smör och/eller olivolja och blanda till en härlig stuvning eller med färska grönsaker till en pasta.