En brödkniv är ett måste i varje kök!
Tandningen på kniven gör att du enkelt skär upp alla typer av bröd: allt ifrån smuliga frallor till rågbröd och surdegslimpor. Men visste du att en tandad kniv också är lämplig att använda till råvaror med hög syra? Syran tär nämligen mer på en rak egg än på en tandad egg. Därför är det inte fel att även dela tomater med en brödkniv.
Vill du veta mer om brödkniven? I Gibrands knivguide visar Globals ambassadör Sebastian Gibrand hur du använder kniven på rätt sätt samt går igenom vilka råvaror den passar för.
Global, eller Global Classic, är den bredaste och mest kända Globalserien. I serien finns en mängd skarpa knivmodeller, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. Knivarna är tillverkade i ett lager stål och känns igen på handtaget med svarta prickar. I serien finns även redskap och tillbehör som hjälper dig att hålla skärpan i köket.