FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

MIDSOMMARFIRA 10-50% rabatt på nästan allt | 2:13:12:20

Varumärken/Orrefors

Orrefors

Orrefors historia är baserad på hur de enklaste av råvaror – kalk, sand och soda – blir till storslagna glasobjekt. Det är de småländska skogarnas tillgångar samt samarbeten med ledande formgivare som gjort Orrefors världsledande inom glasproduktion. Idag bibehåller Orrefors sin starka position genom att se till att deras produkter uppfyller principerna för skandinavisk design: innovation, funktionalitet, hantverk, tidlös estetik och hållbar kvalitet. Viktiga värden som överlever tidens tand. Nu, i sitt 125-årsjubileum, siktar Orrefors på att återintroducera ett urval av sitt imponerande arkiv för en ny publik och samtidigt inleda nya designsamarbeten för att formge nya ikoniska produkter för framtida generationer.
253 träffar sorterat på
More Gin & Tonic glas 4-pack - 64 cl - Orrefors
Orrefors

More Gin & Tonic glas 4-pack, 64 cl

419 kr749 kr
I lager
KAMPANJ
1
...
8
Sida 1 av 8

Mer om Orrefors

Planerar du en finmiddag? Eller vill du bara lyxa till vardagen? Då passar Orrefors serviser perfekt till dukningen. De finns olika serier där Orrefors samarbetat med konstnärer, kockar och kända personer. Ett glas vitt vin skulle göra sig utmärkt i Divine Vitvins glas och passar utmärkt på sommaren.

Orrefors glas är skapade för att alla ska hitta något som passar dem och de tillfällen de planerar att användas till. Det finns enklare glas som passar bra en fredagskväll hemma i soffan och det finns serviser som gör sig vackra på exklusiva evenemang. Difference är en serie Orrefors skapat tillsammans med vinexperten och servisglas drottningen Erika Lagerbielke som varit med och designat flera serier. Difference har formgivit glas för olika viner för den bästa smakupplevelsen. Intermezzo Air som även den är designad med hjälp av Lagerbielke är det mest välkända Orrefors glaset. Den serien kännetecknas av en droppe i foten. Den blå och frostade droppen är älskad av många och har varit med på ett flertal kända evenemang världen över. Orrefors glas är utvecklade för att kunna diskas i maskin. Glasen är indelade i tre olika kategorier som lyder: Utvecklade för diskmaskin, tål diskmaskin med försiktighet och de som inte tål diskmaskin.

Orrefors tillverkar inte bara glas utan har även tillverkat fat och skålar, tallrikar och ljusstakar i kristall som även dem är mycket välkända i hela världen. Det är enkelt att kombinera serviser efersom att de olika serierna är mycket stilfulla med sin enkla design och elegans. Orrefors glas är skapat med kärlek och evangemang för att varje serie som skapas ska vara unikt och ha sin egen prägel. Skapande processen består av ett flertal olika personer. Det är formgivare, glasblåsare, slipare, målare, kantsprängare och synare som dagligen deltar i tillverkningen av Orrefors glas som idag sker på glasbruket i Kosta.

Här hittar du ett brett utbud av olika typer av Orrefors glas i varierad storlek och design. Bland våra Orrefors glas hittar du både champagneglas, ölglas, vinglas och whiskyglas. I vårt utbud av Orrefors produkter erbjuder vi även Orrefors karaffer för vin- och whisky. Sen sist men inte minst, här hittar du också välkända Orrefors ljusstakar från serierna Carat och Celeste. 

Välj ut dina favoriter från Orrefors och överraska vännerna eller familjen med en elegant dukning!

Johan Ekman tog över Orrefors glasbruk år 1913 och tillsatte Albert Ahlin som chef. Här startade en ny period för varumärket och kristalltillverkningen påbörjades. Snart därpå anställdes konstnärerna Simon Gate och Edward Hald och konstglas sammanfördes med kristalltillverkningen och detta är grunden för hur varumärket förknippas idag. Varumärket strävar efter att vara nyskapande men ändå behålla den tidlösa designen de lyckats skapa. Orrefors säljs över hela världen och har bland annat använts på nobelmiddagar. Orrefors glas finns i olika storlekar och former och gör vilket dukning som helst elegant. Det finns dricksglas, vinglas, champagneglas, whiskyglas och ölglas som ingår i olika serier och har sin egna prägel. Orrefors glas fungerar utmärkt att kombineras med varandra och bidrar med en sofistikerad touch till ditt hem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*