Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
RABATTKODEN GÅR UT 23:59! Ange kod: SE10 för 10% rabatt* på ditt köp. Shoppa nu»
För att bibehålla dina knivars skärpa är det viktigt att underhålla eggen med hjälp av regelbunden slipning. Här hittar du kvalitativa produkter för både underhållning och slipning av dina knivar.
Japanska knivar slipas effektivast med en slipsten, medan europeiska knivar kan slipas med våtslip eller rullslip. En variant av en knivslip, våtslipen är otroligt populär eftersom den är relativt enkel att använda. Fördelen med en slipsten är dock att du når även den nedersta delen av knivseggen. Den elektriska knivslipen gör underhållet av dina knivar väldigt enkelt, eftersom att den sköter slipningen automatiskt. Oavsett vilken knivslip du väljer är det viktigt att du är noga med att den är anpassad efter knivbladsmaterialet i dina knivar!
Till följd av det breda utbudet av knivar finns även ett stort antal knivslipsvarianter, så se till att du väljer rätt slipverktyg för just dina knivar! I vårt breda sortiment finns elektriska respektive manuella knivslipar, skärpstål i olika material, samt knivslipar anpassade för keramiska knivar. En knivslip är just det som du behöver för att kunna underhålla dina knivars skärpa. Skärpstål används för att ”återställa” den befintliga skärpan, genom att man avlägsnar ojämnheter som uppstått på knivseggen. Skärpstålen finns i flera olika material anpassade efter knivbladens. Skärpstålet är perfekt för underhåll av dina knivar, men efter en tid behöver kniven grundslipas för att återfå skärpan. I vår Knivslipsguide kan du läsa mer om de olika slipverktygen och vad som skiljer dom åt.