Japandi cooking - när japansk & skandinavisk mat möts
Japandi Cooking är mötet mellan japansk och skandinavisk matfilosofi. Tre av Sveriges främsta matprofiler – Albin Edberg, Johan 'Matgeek' Hedberg och Louise Johansson – delar här sina tekniker, råvaror och recept i en smakfull fusion av japansk teknik och nordiska råvaror.
Skapa känslan av en japansk izakaya – hemma i ditt eget kök. Här bjuder Johan Hedberg på saftig entrecote med riven vitlök, sushiris, misodipp och en krispig kålsallad.
RECEPT | JUNI 2025
Piggvar m. kombusmörsås
På jakt efter ett lyxigt middagsrecept? Testa Albin Edbergs Japaninspirerade piggvar! Kombinationen av krispig fisk, fräscha vårgrönsaker och en smakfull smörsås gör den här rätten perfekt.
RECEPT | JUNI 2025
Tamago Sando: japansk smörgås
Louise Johansson ger oss den japanska klassikern Tamago Sando. En smörgås med fluffig äggfyllning och mjuka brödskivor som Louise smaksätter med misomajonnäs och malen vitpeppar.
RECEPT | JUNI 2025
Okonomiyaki med bacon
Comfort food på japanska! Okonomiyaki är en kålpannkaka med en perfekt balans mellan krisp, krämighet och umami. Johan Hedberg har hämtat inspiration till sitt recept ifrån Osaka.