FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Guider/Steka fläskfile
En kniv skär genom en stekt fläskfilé.

Steka fläskfile

torsdag 18 april 2024
Dela artikel

Fläskfilé kan stekas både hel och skivor. Viktigt är i båda fallen att innertemperaturen kommer upp i ca 65-70 grader. Eftersom svenskt fläskkött är salmonellafritt så behöver det inte komma upp i riktigt 70 grader, utan det räcker med 65.

Förbered köttet genom att putsa bort eventuella fetthinnor. Gnid med eventuella kryddor strax innan du lägger det i pannan.

För att komma upp i rätt innertemperatur hos en helstekt fläskfile utan att bränna det bör man steka köttet i stekpanna tills de har fått en fin stekyta och sedan steka den färdigt i ugnen. Helstekt fläskfilé bör vila i ugnsfolie en stund innan servering.

Om du steker din fläskfilé i skivor är 2cm är en ganska lagom tjocklek. Stek tills det kommer upp genomskinlig köttsaft. Vänd då och stek lika länge på andra sidan. Servera omgående.

Allt du behöver för att steka

Ta del av fler tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*