FRI FRAKT ÖVER 495 KR
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
Fläskfilé kan stekas både hel och skivor. Viktigt är i båda fallen att innertemperaturen kommer upp i ca 65-70 grader. Eftersom svenskt fläskkött är salmonellafritt så behöver det inte komma upp i riktigt 70 grader, utan det räcker med 65.
Förbered köttet genom att putsa bort eventuella fetthinnor. Gnid med eventuella kryddor strax innan du lägger det i pannan.
För att komma upp i rätt innertemperatur hos en helstekt fläskfile utan att bränna det bör man steka köttet i stekpanna tills de har fått en fin stekyta och sedan steka den färdigt i ugnen. Helstekt fläskfilé bör vila i ugnsfolie en stund innan servering.
Om du steker din fläskfilé i skivor är 2cm är en ganska lagom tjocklek. Stek tills det kommer upp genomskinlig köttsaft. Vänd då och stek lika länge på andra sidan. Servera omgående.