FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Guider/Steka kyckling

Steka kyckling

torsdag 18 april 2024
Dela artikel

Att steka kyckling är något som många upplever som svårt. Av rädsla för att kycklingen inte ska bli genomstekt är det lätt att man istället steker den för länge, med resultatet att den blir torr och tråkig. Det finns dock ett par enkla knep för att undvika problemet och få kycklingen så där härligt len som man vill ha den.

Till att börja med är det viktigt att kycklingen har rätt temperatur när du ska börja steka. Om du har djupfrysta kycklingfiléer gäller det alltså att ta fram de i mycket god tid i förväg. Köttet ska vara rumstempererat när du påbörjar stekningen.

När det är dags att steka börjar man med att hetta upp stekfettet på strax över medeltemperatur. Stek sedan kycklingfilén på båda sidor, tills de fått en fin yta. Vrid sedan ner temperaturen till en bit under medel och färdigstek tills köttet är vitt rakt igenom. Köttsaften ska vara ofärgad när kycklingen är klar. Så fort den är det, ska du ta av kycklingen från spisen för att den inte ska bli torr.

Kycklingfilé går även bra att woka. Då skär man den först i mindre bitar och steker i wokpanna på hög temperatur med olja en kort tid. I och med att bitarna är så små blir de genomstekta snabbt.

Steka Kyckling

Ta del av fler tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*