x
x
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
* jämförelsepriset avser det lägsta priset produkten haft de senaste 30 dagarna innan kampanjstart
I lager, omgående leverans
Gjutjärnspanna i lätt gjutjärn från Ronneby Bruk. Den är tillverkad av exakt samma råmaterial traditionellt sandgjutna, tyngre, gjutjärnspannor. Anledning till den här pannan är så lätt och lätthanterlig är för att Ronneby Bruk under flera års tid har utvecklat ett ny gjutarteknik som gör att de kan gjuta betydligt tunnare pannor, utan att tappa de fina stekegenskaperna från en klassisk gjutjärnspanna.
Virvelslipning ger jämn fördelning
Stekpannan har en mönstrad yta, en så kallad virvelslipning. Detta gör att matfettet fördelas jämt över pannans yta, och ger ett bättre stekresultat. Tack vare att den är tunn blir stekpannan het mycket snabbare. För bästa hantering rekommenderar vi dig att endast använda spisens medelvärme medan du tillagar maten. Här gäller det att prova sig lite fram för att komma fram till vad som passar just din spis, då vissa spisar är lite mer kraftfulla än andra.
Handtag med värmetålig silikon
Handtaget är av rostfritt stål och är fastsatt med kraftiga nitar. Det är beklätt med ett lager värmetålig silikon som dels för att det går att hålla i handtaget utan att bränna sig (gäller inte om den har varit i ugnen) samt ett stadigt och säkert grepp. Trots att delar av handtaget är i silikon så tål pannan ugnsvärme upp till 220 grader.
Undvik boost-funktionen
Om du har en induktionsspis ska du inte använda dig av boost-funktionen då den snabba hettan kan göra att pannan blir konvex eller börjar att vicka. Vanligtvis går pannan tillbaka när det kallnar och händer inte igen om stekpannan fortsättningsvis värms upp lite långsammare. Ibland upplevs stekpannan som lätt konkav vid leverans, men när pannan hettas upp blir botten plan mot underlaget.
Rätt temperatur ger bästa resultat
Upplevs maten ofta fastna i stekpannan är ofta orsaken att man använder sig av en för hög temperatur. Matfett att använda till denna stekpanna är smör-, raps- eller solrosolja. Undvik gärna olivolja eller kallpressad olja då de är värmekänsliga och lätt bränns vid. Den rätta temperaturen för optimal stekning är mellan 185-190 grader. Ett tecken på att rätt temperatur uppnåtts är att smöret slutar att fräsa eller börjar bli brynt.
Skötselråd
Diska aldrig gjutjärn i diskmaskin. Vi rekommenderar att som regel endast skölja ur pannan direkt efter användning när pannan fortfarande är het. Detta brukar allt som oftast vara helt tillräckligt.
Färg | Svart |
Material | Gjutjärn |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Volym | 400 cl |
Bredd/diameter | 24 cm |
Artikelnummer | 10026972 / 27455786 |
Färg | Svart |
Material | Gjutjärn |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Volym | 400 cl |
Bredd/diameter | 24 cm |
Artikelnummer | 10026972 / 27455786 |
Claes-Göran Lundberg
2022-11-19
Vikten gör att stekpannan är lätt att hantera. Blir fort varm. Dessutom i gjutjärn!
Visa fler
Mats Carlsson
2022-02-21
Har inte hunnit testa så mycket, men det ser bra ut. Bra att den är lättare än de gamla pannorna.
Visa fler
Anne Tumlin
2022-01-30
Toppen bra!
Visa fler
Christel Yngve
2022-01-23
Är verkligen nöjd med produkten.
Visa fler
Ickick
2021-08-21
Håller vad den lovar
Visa fler
annelie eriksson
2021-06-12
Jättefin! Motsvarar beskrivningen. Superlätt och perfekt att steka i!
Visa fler