Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
LAGERTÖMNING: upp till 80% på allt*! Just nu har vi högt tryck och längre leveranstider. Köp REA nu»
Att ta tillvara på sommar- och höstsäsongernas godsaker och spara till vinterns träda är både gott och roligt! Med hjälp av saftsil och syltsil kan du enkelt göra egen marmelad, sylt, saft och andra godsaker för att njuta av senare under året eller ge bort i present.
Att ge bort hemlagad sylt är både gott, uppskattat och personligt- köp en fin burk och gör en konstfull och personlig etikett! När du kokat bären till saften monterar eller placerar du enkelt saftsilen över en bunke eller gryta och låter bärsaften droppa genom silen under cirka 40 minuter. Undvik att pressa bären, eftersom saften då kan bli grumlig.
Ett annat tips är att fylla dina sylt- eller marmeladburkar direkt efter koket och tillsluta locket medan sylten fortfarande är varm, eftersom det då bildas ett naturligt vakuum i dina burkar. En populär syltsil är vår variant från Gewe, som har praktiska armar som kan tryckas fast på syltgrytans kant.
Hos oss hittar du allt du kan behöva vid tillagning av din egen sylt. Med hjälp av en silduk hindras de krossade bären att läcka och rinna ut. Det som blir kvar av frukten eller bären samlas dessutom smidigt och behändigt i silduken och allt som ska kastas samlas på ett smidigt sätt. Här hittar du även en syltgryta som är särskilt smidig vid tillagning av sylt.
Syltgrytor har ofta en måttgradering vilket kommer till användning vid syltandet. Vi har även smidiga major som lämpar sig vid tillagning av saft. En saftmaja har flera olika insatser och du häller vatten i en sats och bär och frukt i en annan. Den tredje satsen är ett uppsamlingskärl med ett avtappningshål där den färdiga saften kommer ut, enkelt och smidigt!