Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% på vårens bästa deals till köket. Köp nu»
* jämförelsepriset avser det lägsta priset produkten haft de senaste 30 dagarna innan kampanjstart
I lager, omgående leverans
Satake gjutjärnspanna håller hela livet om du sköter om den. Pannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra. Pannan tål diskmedel. Fungerar på alla värmekällor och tål höga temperaturer.
Specifikation:
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta in pannan med lite matolja. Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Använd gärna redskap av trä. Försiktig användning av metallspatel eller stekspade är ok, men försök att undvika metallredskap när du just gjort en infettning av stekpannan. Förvara inte mat i gjutjärnspannan. Det är dåligt för både stekpannan och maten.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål även handdisk med lite diskmedel och borste. Använde du tillräckligt med stekfett så bör varmvatten och borste räcka vid rengöring.
Sitter matrester fast för hårt så skölj med lite salt och rapsolja. Borsta rent. Skulle det fortfarande sitta fast rester, häll några matskedar rapsolja och grovt salt i stekpannan och skrubba med en pappershandduk tills det släpper. Undvik att blötlägga gjutjärnspannor.
Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter rengöring. Repor och färgförändringar påverkar inte pannans prestanda.
Stekpannan måste vara absolut torr innan den ställs undan. Ska man stapla flera pannor så lägg ett lager hushållspapper mellan dem. Detta håller fukten borta och skyddar stekytan.
Skulle ni i framtiden ändå få lite rost på stekpannan så gå igenom den första diskningen och sedan infettningen så är pannan som ny igen.
Material | Gjutjärn |
Tål Maskindisk | |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Beläggning | Emaljerad |
Bredd/diameter | 22 cm |
Artikelnummer | 10282359 / 77255218 |
Material | Gjutjärn |
Tål Maskindisk | |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Beläggning | Emaljerad |
Bredd/diameter | 22 cm |
Artikelnummer | 10282359 / 77255218 |