FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Guider/10 köksprodukter du bara måste ha!

10 köksprodukter du bara måste ha!

Dags att uppdatera bland köksredskapen eller fylla det nya köket med dom mest användbara köksprodukterna? Här hittar du tips på dom viktigaste köksredskapen du inte klarar dig utan i köket.
fredag 16 februari 2024
Dela artikel

1. Kockkniv

Kniven är det viktigaste redskapet i köket, och just kockknivar är den mest användbara av alla knivar. Den ska kännas som en förlängning av din arm och vara bekväm att arbeta med. Då blir också matlagning mycket roligare.

2. Stekpanna

Oavsett om du ska steka köttbullar, pannkakor, kött eller fisk så krävs en stekpanna i varje kök. När du väljer stekpanna är det viktigt att fundera över vilket material som passar din matlagning bäst. Du kan läsa mer i vår stekpanneguide för de vanligaste stekpannorna.

3. Grytset

Koka potatis, ris, gröt, pasta, sås, soppor, grytor med mera. Bra kokkärl är a och o i köket. Ett grytset är perfekt att starta eller uppdatera köket med. Med ett grytset får man användbara storlekar av grytor och kastruller med/utan lock i samma serie vilket är extra snyggt.

4. Stekspade

En stekspade är utan tvekan ett redskap du behöver till din stekpanna. Är du ute efter en stekspade som är skonsam mot din panna så är en stekspade i silikon eller i trä bra alternativ.

5. Skärbräda

En skärbräda i trä eller plast är ett oumbärligt redskap när du ska skära allt från bröd till grönsaker, kött och fisk.

6. Rivjärn

Rivjärn finns i flera olika modeller beroende på vad som ska rivas, ett flersidigt rivjärn är helt klart ett smart val om vill ha ett allt-i-allo rivjärn. Exempelvis rivjärnet från Cuisipro med 6 olika rivytor är perfekt för alltifrån parmesan och citronskal till choklad och rotfrukter eller grönsaker.

7. Stavmixer

En stavmixer är ett smart verktyg som inte tar allt för stor plats i köket och som verkligen kan underlätta din matlagning! Med en stavmixer kan du enkelt mixa mat, röror, soppor och mycket mer.

8. Termometer

En termometer för matlagning är både smart och viktigt att ha i köket när du exempelvis ska steka en köttbit, kolla brödet, hålla koll på fritösoljan eller temperera choklad. Termometern ger dig full kontroll på maten du lagar.

9. Dubbelsidig skalare

Med en dubbelsidig skalare skalar du lika bra åt båda hållen och den fungerar utmärkt för både höger- och vänsterhänta. Med en dubbelsidig skalare kan du dessutom göra långa sammanhängande girlanger att dekorera maten med.

10. Tillredningsskålar

Till både matlagning och bakning är tillredningsskålar något du inte klarar dig utan i köket. Dessutom är dom utmärkta för servering, exempelvis till sallad eller fredagspopcornen!

Ta del av fler tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*