I bild: Coffee Maker Kimis Aroma Thermo.
Fem tips för en godare morgonkopp
Ett gott kaffe sätter agendan för dagen. Att få till riktigt gott kaffe hemma är inte det lättaste men med hjälp av några enkla tips kan smaken på ditt kaffe bli mycket bättre. Vad sägs om att vakna upp till en mustig espressokopp som sätter en extra guldkant på vardagen?
Fem tips för en godare kaffe
1. Förvara ditt kaffe mörkt och svalt
Se till att förvara ditt kaffe på ett mörkt och svalt ställe. Kaffet förlorar smaken om det exponeras till för mycket ljus och värme. Skafferiet är oftast alltid ett bra förvaringsställe för ditt kaffe. Behåll kaffet i förpackningen om den är återförseglingsbar, annars kan du förvara kaffet i en glasburk med lock som har en isolerande gummiring.
2. Rengör din kaffebryggare regelbundet
En annan nyckel för riktigt gott kaffe är att rengöra kaffebryggaren regelbundet, gärna mer än en gång i månaden. Det samlas en mängd med kafferester och kalkavlagringar i bryggaren som bidrar till att ditt kaffe smakar sämre. Avkalka gärna din kaffemaskin ett par gånger om året med avkalkningsmedel. Det förlänger din livslängd på kaffebryggaren och tar effektivt bort kalkbeläggningar.
4. Använd ett bra filter
Kaffet blir godare när du använder ett högkvalitativt filter. Använd gärna ett vitt filter när du brygger ditt kaffe. Bruna, oblekta filter släpper ifrån sig partiklar som kan leda till en kartong liknande eftersmak.
5. Investera i rätt kaffebryggare
Gör dig själv en tjänst och investera i en bra kaffebryggare där aromämnena frigörs på bästa sätt. För att få ut max av din kaffebryggare och kaffets smaker bör därför temperaturen på din kaffebryggare ligga på strax under kokpunkten. En bra riktlinje att gå efter brukar vara mellan 92-96 ° C. Om temperaturen stiger över 96°C så riskerar kaffet att få en besk eller bränd bismak.
För en annan kaffeälskare

Njut av en intensiv espresso
Om du älskar kaffe lika mycket som vi, så är en espressomaskin på sin plats för en kaffedyrkare. Njut av en intensiv och mustig arom toppad med lite crema, där du väljer din kaspelsort efter eget tycke. Att vakna upp till en rykande espressokopp tillsammans med en härlig tidning, sätter en extra guldkant på vardagen. Espressokaffe bryggs inte på samma vis som vanligt kaffe eftersom den kräver ett högre tryck, där finmalda kaffebönor trycks genom vatten på under 30 sekunder. Medan vanligt kaffe kräver en långsammare process och blir därför inte lika starkt som espresso. Tips! Zesta över lite citron i botten på din kopp alternativt gnugga din citron i botten, och så har du en Caffé Romano serverad.