Den här sidan använder cookies för att fungera.
Läs mer om vår integritetspolicy.
Meny
  • Baktillbehör
    • Tillbaka
    • Bakformar
    • Bakredskap
    • Julbak
    • Pizzabak
    • Pizzastenar & bakstenar
    • Tillredningsskålar
  • Hem & Hushåll
    • Tillbaka
    • Barnens Kök
    • Barnrum
    • Belysning & Lampor
    • Diska & Städa
    • Hemelektronik
    • Inredning
    • Krukor & Vaser
    • Köksförvaring
    • Köksinredning
    • Kökstextilier
    • Ljus & Ljusstakar
    • Möbler
    • Textil
    • Vitvaror
  • Köksapparater
    • Tillbaka
    • Blanda
    • Grilla & Rosta
    • Hacka, Skära & Mala
    • Juicemaskiner & Råsaftcentrifuger
    • Kaffemaskiner
    • Kyla
    • Stavmixers
    • Steka & Fritera
    • Värma & koka
    • Övriga kökmaskiner
  • Matlagning
    • Tillbaka
    • Bästsäljare
    • Formar
    • Fruktredskap
    • Hacka, Riva & Skiva
    • Kastruller & Grytor
    • Kokböcker & Kokboksställ
    • Kryddning
    • Köksknivar
    • Livsmedel
    • Nyheter
    • Redskap
    • Silar & Durkslag
    • Skärbrädor
    • Stekkärl
    • Testvinnare köksprodukter
    • Tid och Mått
  • Servering
    • Tillbaka
    • Barredskap
    • Bestick
    • Engångsartiklar
    • Fat, Skålar & Brickor
    • Förvaring
    • Glas
    • Kaffe & Te
    • Kannor & Karaffer
    • Koppar & Muggar
    • Tallrikar
    • Termosar
    • Vintillbehör
  • Ute
    • Tillbaka
    • Camping & friluftsliv
    • Grill
    • Infravärme
    • Rökar
    • Stekhällar
    • Trädgård
    • Utekök
    • Utemöbler
  • Outlet
    • Tillbaka
    • Hem & Inredning
    • Köksapparater
    • Matlagning
    • Möbler
    • Servering

  • Varumärken
    • Tillbaka
    • Allt inom Varumärken
  • Serier
    • Tillbaka
    • Allt inom Serier

  • Kampanjer
    • Tillbaka
    • Allt inom Kampanjer
  • Inspiration
    • Tillbaka
    • Allt inom Inspiration
  • Presentkort
    • Tillbaka
    • Allt inom Presentkort
  • Recept
    • Tillbaka
    • Allt inom Recept

Klicka här för att få 50kr rabatt!

Få din 50 kr välkomstkod

Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap

*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.

MENY
MENY
logotype

Tidigare sökningar

Sökförslag

Du har tidigare tittat på

    Intervju med Henrik Baecklund

    Filter (0)
    Kategorier
    Varumärken
    Färg
    Serier
    Material

    Namn: Henrik Baecklund
    Arbetar som: Bar Manager på La Serre Bistro & Boulangerie i Dubai
    Bor: Dubai, Förenade Arabemiraten

    "På bilden har jag mixat ihop en Beluga Gold Line Moscow Mule vilket är en väldigt lyxig och elegant drink som består av: Beluga Gold Line Vodka, färsk ingefära, färskpressad limejuice och en skvätt ginger beer. Serveras i en klassisk Moscow Mule Bronskopp med fint handhuggna iskuber."

    Vad tycker du är det bästa med ditt yrke?

    "Mångfalden av intressanta gäster, vimlet, möjligheten få utveckla och skapa bästa möjliga smakupplevelse samt atmosfären vi skapar för gästen i ett fulländat besök."

    Hur går det till när du utvecklar en ny cocktail?

    "Jag har rest massor och testat de bästa cocktailbarerna i världen samt jobbat inom barindustrin i många år vilket har byggt upp en väldigt unik palett av smaker och memorering av omkring 3000 recept. Det är ingen direkt svårighet att utveckla nya spektakulära cocktails, nuförtiden ligger svårigheten i att utveckla drinkar med bästa möjliga tänkbara råvaror och mera unika spritsorter, i en kombination av att engagera gästerna och matcha sitt koncept med en intressant röd tråd."

    Var hittar du inspiration?

    "Just nu finner jag min inspiration mestadels från de bästa kockarna runt om i världen, då mitt fokus ligger på att utveckla cocktails som har matinslag och spännande smaker som finns i mer avancerade fine dining-kök." 

    "På bilden är en del av mitt starka bar team på La Serre: från vänster Avinda som är bartender från Sri Lanka, och i mitten jag själv och till höger om mig min trogna Head Bartender Sebastian Sundqvist som också kommer från Stockholm. Jag har ett oerhört kunnigt team som jag är väldigt stolt över och leder Dubais cocktailutveckling tillsammans med."

    "The French Tea Party, Signature Sharing cocktail (3-4 personer).

    Innehåller: Hendrick's Gin infuserat med jasmin och färska dadlar, kryddnejlika- & rosmarinsockerlag (hemgjord) samt färskpressad grapefruktjuice.

    Serveras i tekoppar med iskuber och en elegant garnityr bestående av ett lindat grapeskal runt en myntakvist."

    Vilka drinktrender kan vi se 2016?

    "I Sverige kommer vi se mycket spännande kreationer med akvavit och olika snapssorter i cocktails, samt en hel del te- och rökinfuserade drinkar. I Dubai ser vi ett stort fokus på superpremium spritsorter i spännande "Sharing cocktails", det vill säga en cocktail som delas mellan 3-4 personer."

    Vilka ingredienser är extra viktiga 2016?

    "Skulle säga att stort fokus ligger på superkvalitativa råvaror och superpremium spritsorter från spännande mindre destillerier. Tänk woodpallets för rökinfuserade cocktails, foie gras-infuserad konjak, svart tryffel, saffran och 20-årig balsamic vinäger."

    Vilka är dina tre favoritdrinkar 2016 som man inte får missa?

    "En perfekt rörd Beluga Tini och rikligt med citronolja, eller en Klassisk Sazerac.

    Min senaste kreation heter Golden Saffron Royale och är en lyxig Champagnecocktail som består av:
    Fransk saffransgin
    Spansk saffranssockerlag (hemgjord)
    Fläderkordial (hemgjord)
    Orange bitters
    Bollinger Brut Champagne

    Garnerad med en handhuggen is-diamant i ett cocktailglas, med en nypa färsk saffran och apelsinolja på toppen. Den är det bästa man kan få!"

    Hur kan man göra en trendig Gin & Tonic 2016?

    "GT är något som är väldigt viktigt att bemästra 2016 då mångfalden variationer av spännande ginsorter finns tillgängligt samt spännande högkvalitativa tonic-typer. Viktigaste är att ha full koll på avsmakningsanteckningarna av den gin man vill blanda sin GT på, och utifrån det förhöja smakerna genom att lägga till extra smak via garnityr. Exempelvis serverar vi vissa av våra Gin och Tonic med:

    Rostade kardemummafrön
    Rosmarin
    Basilika
    Mynta
    Färska bär
    Mycket Citrus Zester"

    "På La Serre serverar vi Laurent Perrier Brut Champagne som vår huschampagne under vår Bistro Frukost. Vi har ett brett utbud av Vintage champagne och Non-Vintage champagne, min favorit är en fin, välkyld Krug Clos d'Ambonnay 1998."

    Barredskap

    Vilket är ditt favorit barredskap?

    "Mitt absoluta favoritbarredskap är rörglaset, det används bland annat till att röra upp martinis som består av endast ren sprit och det fodrar stor precision att balansera smält isvatten och sprit. Elegant att ha hemma då det ger en elegant touch och är bra för sofistikerade cocktailbjudningar."

    1. En trähammare är ett skoj och väldigt användbart barverktyg, perfekt när man inte har krossad is. Då kan man använda sig av en handduk och krossa isen med hjälp av trähammaren. Snygg ha i köket med!

    2. Det är otroligt viktigt att ha en bra och välformad shaker, vars syfte är att snabbt kyla och mixa alla ingredienser till en perfekt cocktail och väldigt snygg ha i hemmet.

    3. Rörglaset är en av de mest använda barredskapen och bland de bästa inom cocktail barindustrin eftersom det är ett precisionsverktyg som också kyler en perfekt martini och skapar den bästa balansen mellan kyla, smält vatten och alkoholen. Även snygg att ha hemma i köket.

    4. En juicepress är ett måste om man vill ha bra färskpressad lime eller juice som är basprodukten i massor av cocktails. Att pressa färsk juice skapar skillnaden mellan en utmärkt cocktail och en extraordinär cocktail. Något dyrt men gör man ofta cocktails och har större sällskap så är det suveränt.

    5. En muddler är ett bra barverktyg som används för att pressa ur smaker från örter som mynta, basilika och rosmarin, men även för att pressa ut färsk juice och mosa ner till puré form. Plast är betydligt bättre än trä eftersom trä är organiskt och kan ruttna samt ge bismaker, plast är också lättare att diska och hålla hygieniskt.

    Intervju med Henrik Baecklund. 8/16/2016

    Populära barredskap

    Blomsterberg
    Måttsats Rostfritt Stål 4 st
    189 SEK
    Blomsterberg
    Måttsatser Rostfritt Stål 4 st
    139 SEK
    Dorre
    Kampanjen slutar om
    13 timmar
    Bra deal
    Art Barset 3 delar rostfritt stål
    Ord. rek. 369 SEK
    249 SEK
    Dorre
    Kampanjen slutar om
    13 timmar
    Bra deal
    Dolan Barset 5 delar rostfritt stål
    Ord. rek. 349 SEK
    215 SEK
    True Selection
    Form för kristallklar is - Kuber
    549 SEK
    True Selection
    Form för kristallklar is - Bollar
    549 SEK
    True Selection
    Form för kristallklar is - 4 x Bollar
    699 SEK
    IMK InMyKitchen
    Isform Kuber Silikon 3x3cm
    Ord. rek. 99 SEK
    79 SEK
    Dorre
    Iskuber Svart Silicon
    99 SEK
    Funktion
    Måttskedset 4 delar
    149 SEK
    IMK InMyKitchen
    Isform Bollar Silikon Ø3cm
    Ord. rek. 99 SEK
    79 SEK
    Lékué
    Isbox 11,6cmx12,5cm
    Ord. rek. 400 SEK
    325 SEK
    Relevans
    Popularitet
    Pris högt till lågt
    Pris lågt till högt
    Fri frakt över 499kr
    30 dagar öppet köp
    Snabb leverans
    KitchenTime
    • Om KitchenTime
    • Integritetspolicy
    • KitchenTime rabattkoder
    • Affiliate
    • Jobba hos oss

    Kundservice
    • Kontakta oss
    • Leveransinformation
    • Retur & ångerrätt
    • Reklamation
    • Köpvillkor
    • Vanliga frågor
    • Trygg e-handel
    Företagsinformation
    • KitchenTime
    • Bredgränd 8
    • 75320 Uppsala
    • Org.nr 556826-1357
    Välj land
    Följ oss
    © 2021 KitchenTime