Krustader med het asiatisk skagenröra
Årets mästerkock 2016, Catarina König, gör det igen! Bjud på höstens godaste krustader fyllda med en het asiatisk skagenröra, en perfekt balans av styrka och sälta i en frasig krustad! Med hjälp av Catarina König x Nordwik speciellt framtagna krustadjärn lyckas du göra egna krustader hur lätt som helst.
Ingredienser:
Krustader (ca 30 st)
1,5 dl vatten
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
1/2 msk socker
1 äggulor
12g smör, smält
Neutral olja att fritera i
Het skagenröra (Räcker till 10 krustader)
160g räkor, skalade (Funkar med hummer och kräftor också)
½ dl majonnäs (Hellmans)
½ tsk sesamolja
1 tsk srirachasås
1 tsk gari (inlagd ingefära), finhackad
½ msk dill, finhackad
1 tsk finskuren gräslök
Nymalen svartpeppar
Topping
Koriander
Finskuren gräslök
Sesamfrö
Gör såhär:
Krustader
Smält smöret och dra sedan bort det från värmen
Mät upp kallt vatten i en bunke och tillsätt mjölet. Rör till en slät smet med en handvisp
Tillsätt salt, socker och äggula. Ha till sist i det smälta smöret och rör slätt. Låt stå för att dra ca 15 min, gärna längre innan krustaderna friteras. Häll sedan över smeten i ett mindre glas så att krustadjärnet kan doppas ned djupt.
Fritering: Mät upp neutral olja i en kastrull så att oljan går upp ca 4-5 cm på kanten eller använd fritös.
Värm upp oljan till 180-185 grader, håll koll med termometer om du inte använder fritös.
Värm upp krustadjärnet i den heta oljan 4-5 minuter innan den första krustaden görs.
Fritera krustaderna en efter en tills blir gyllene och fina på båda in- och utsida. De skall inte vara för ljusa i färgen, men heller inte för mörka. Lägg de färdiga krustaderna på ett fat med hushållspapper i botten så överflödigt fett sugs upp. Ställ sedan torrt.
Het asiatisk skagenröra
1. Hacka ned räkorna fint och lägg i en skål.
2. Tillsätt majonnäs, sesamolja, srirachasås, finhackad gari, finhackad dill och finskuren gräslök. Blanda till en fast skagen och smaka av med nymalen svartpeppar
3. Skeda i skagenröra i krustaderna och dekorera med koriander, gräslök & sesamfrö.
Njut av krustader med het asiatisk skagenröra á la Catarina König!